מתכון לבטטות בתנור מושלמות – 10 דקות עבודה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לבטטות בתנור

זמן הכנה: 010 דקות

זמן בישול: 1 שעה

כמות מנות: 4 מנות

בטטות הן תוספת נפלאה לארוחת צהריים או ערב, בתוספת מנת חלבון בשרית או גבינת שמנת קרה לקונטרסט מושלם. למרות שבתכלס, זה לא מדשנה מה תניחו ליד, הבטטה הזו תגנוב את ההצגה! הבטטה הזו היא טעימה בטירוף ומוכנה תוך מספר דקות בודדות, למעשה, החלק הקשה ביותר במתכון הזה הוא כנראה החלק של שטיפת הבטטות, שחשוב מאוד לשטוף ממש ממש טוב, כדי שלא יהיה לנו חול באוכל. וחוץ מזה, שברגע נשטוף את הבטטות טוב, לא נצטרך לקלף אותן.

אז למה אתם מחכים? בואו נכין יחד את המתכון לבטטות בתנור מושלמות ב-10 דקות עבודה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 010 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל זמן: 1 שעה 10 דקות
  • כמות מנות: 4 מנות

מצרכים

  • 8 בטטות בגודל בינוני
  • 3 גבעולי טימין
  • קורט מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • 8 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור על 200 מעלות, במצב טורבו

  • 2)

    נשטוף את הבטטות היטב, אפילו עם סקוצ' זה ממש חשוב כדי להוציא את כל החול והלכלוך שנדבקים לבטטה

  • 3)

    נסיר את הקצוות של הבטטה ונחצה אותה לחצי לאורכה

  • 4)

    נפריד את עלי הטימין מהגבעול

  • 5)

    בתבנית אפייה עם נייר אפיה, נפזר 4 כפות שמן זית ונפזר את המלח הגס, הפלפל הגרוס ועלי הטימין שלנו

  • 6)

    נניח את הבטטוח כשהצד השטוח (זה שחתכנו) כלפי מטה כך שהצד שללא הקליפה נוגע במלח והטימין

  • 7)

    את שאר שמן הזית שלנו נפזר על הקליפה של הבטטה

  • 8)

    נעביר לתנור ונאפה למשך 40 דקות לפחות, תלוי בגודל הבטטות. הן צריכות להיות אפויות לגמרי ורכות. החלק החיצוני צריך להתחיל להשחים.

  • 9)

    נוציא מהתנור ונגיש עם פלחי לימון, ניתן לפזר עלי טימין טריים לקישוט.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא