מתכון למאפינס זיתים קל להכנה וטעים ברמות!

אוכל ביתי בקלות
מתכון למאפינס זיתים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 24 יחידות

מאפינס זיתים זה אחד מארוחות הערב שאני הכי אוהבת להכין כשבא לי לגוון מהחביתות והסלטים, כי המאפינס סופר משביע ומזין, קל להכנה וחוץ מזה עד שהוא מתבשל בתנור אתם תפסיקו לחתוך סלט ולהוציא את כל הגבינות מהמקרר, וקדימה – אוכלים ונהנים עם כל המשפחה- גדולים וקטנים. והחלק הכייפי הוא שאם נשאר כמה מאפינסים, הם נשמרים מצוינים גם לבוקר למחרת, כארוחת בוקר זריזה.

המתכון של המאפינס זיתים הזה הולך איתי שנים רבות, כשהייתי בבית הספר היסודי, הייתה לי חברה צמחונית, קראו לה תומר, ואני חושבת שהיא הייתה הצמחונית הראשונה שהכרתי, ואני שבאתי ממשפחה שאוכלת בשר (והרבה) תמיד חששתי שאין לה מה לאכול, באחת הפעמים שבאתי אליה אחרי הבית ספר, חיכו לנו מאפיניס זיתים חמים חמים והדבר הראשון שאמרתי לאמא כשהגעתי היה "אמא את חייבת להכין את המאפינס הצמחוני עם הזיתים של אמא של תומר" ואמא, כמו אמא, הלכה לבקש את המתכון מאמא של תומר, מתכון שאנחנו מכינות עד היום.

היום אני מזמינה גם אתכם להכין את המתכון של המאפינס זיתים הצמחוני של אמא של תומר ומבטיחה לכם שלא טעמתם מאפינס טעים כזה מעולם. 🫒

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 24 יחידות

מתכון למאפינס זיתים קל להכנה וטעים ברמות שכל אחד יכול להכין

מצרכים

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • כוס ורבע גבינה צהובה מגורדת
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 יחידות ביצים
  • 240 מ"ל שמן קנולה
  • 2 כוסות זיתים פרוסים משימורים
  • 500 גרם גבינה לבנה

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בחימום התנור ל-180 מעלות למעלה למטה.

  • 2)

    נקח קערה ונערבב את כל המצרכים יחד לקבלת תערובת אחידה.

  • 3)

    נקח תבניות מאפינס ונשפוך לכל תבנית מהעיסה, שימו לב- לא עד הסוף אלא 3/4 ונפזר מעט זיתים מלמעלה

  • 4)

    נכניס לתנור ל- 30-35 דקות עד שהמאפינס יקבלו צבע יפה, מוציאים מהתנור לקירור ומגישים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא