מתכון לאטריות אודון מוקפצות ברוטב אסיאתי מתוק – מנה קלילה ומנחמת

אוכל ביתי בקלות
אטריות אודון מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 2-3

אטריות אודון מוקפצות הן אחת מארוחות הערב האהובות עליי, במיוחד כשמשלבים אותן עם רוטב חמאת בוטנים במתיקות עדינה. המנה הזו קלה להכנה ומלאה בטעמים מנחמים, עם משחק מושלם בין המתוק והמלוח האסיאתי הקלאסי. למרות שבדרך כלל אני אוהבת את המוקפצים שלי עם המון ירקות ותוספות, דווקא במנה הזו אני מוצאת שפחות זה יותר – המיקוד באטריות ובפטריות בלבד מדגיש את טעמי הרוטב בצורה מושלמת.

הטעם העדין של הרוטב חמאת הבוטנים מחמיא מאוד לאטריות האודון העבות ולפטריות, ויוצר מנה עשירה ומשביעה במינימום מאמץ. אז אם אתם מחפשים מנה שתכינו במהירות אחרי יום עבודה ארוך, זו המנה בשבילכם.

קצת על המתכון

אטריות אודון הן בסיס מושלם למגוון רחב של מנות, אבל המתכון הזה מביא את השילוב המושלם בין פשטות לטעם עמוק. זו מנה מהירה מאוד להכנה – תוך פחות מ-20 דקות אתם יכולים להעמיד ארוחה מנחמת ומשביעה על השולחן, עם טעמים אסיאתיים אהובים שמזכירים מנות מסעדה.

המנה הזו גם מאוד גמישה – אפשר לשחק עם סוגי הרטבים והמרכיבים ולהתאים אותה לפי הטעם שלכם או מה שיש לכם בבית. ואם אתם חובבי מטבח אסיאתי, אטריות האודון הללו בהחלט יהפכו למנה קבועה בארוחות שלכם.

איך לשמור את השאריות?

אם נשארו לכם שאריות מהמנה, ניתן לשמור אותן במקרר בקופסה אטומה למשך יומיים-שלושה. כשאתם רוצים לחמם מחדש, מומלץ להוסיף כף מים או שמן למחבת ולחמם על חום נמוך, כדי שהאטריות יישארו רכות וטעימות.

אז קדימה, בלי הרבה דיבורים – בואו נכין יחד אטריות אודון מוקפצות ברוטב אסיאתי מתוק, מנה קלה ומהירה שמתאימה בדיוק לערב רגוע בבית. 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 2-3

מצרכים

  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון
  • 1/2 יחידה צילי אדום חריף, לא חובה
  • כפית שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים חמים
  • חבילת אטריות אודון מוכנות להקפצה
  • כף חמאת בוטנים
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • חופן בוטנים קצוצים
  • חופן נבטי חמניה, לא חובה

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הרוטב, נקח קערה ונשפוך אליה 1/2 כוס מים חמים, נוסיף כף חמאת בוטנים ו3 כפות סויה ונערבב היטב.

  • 2)

    נשטוף ונחתוך את הפטריות לרצועות עבות. נשטוף ונחתוך את הפלפל לרצועות ללא גרעינים.

  • 3)

    במחבת רחבה או במחבת ווק נקפיץ את הפטריות יחד עם רצועות פלפל חריף, שמן ושמן שומשום עד להשחמה אחידה ויפה, נוסיף את הרוטב שהכנו ונערבב היטב.

  • 4)

    בינתיים נרתיח מים חמים ונעביר את האטריות לקערה, נשפוך עליהן את המים ונשרה למשך דקה.

  • 5)

    נסנן את המים ונעביר את האטריות למחבת, נערבב היטב.

  • 6)

    נוסיף נבטי חמניה ותבלינים- 1/3 כפית מלח ו1/2 כפית פלפל ונערבב היטב.

  • 7)

    נעביר את תכולת המחבת לצלחות הגשה, נפזר בוטנים ונגיש.

איך לשדרג את אטריות האודון?

המנה הזו מושלמת כמו שהיא, אבל אם אתם רוצים להוסיף קצת גיוון וטעמים נוספים, יש כמה שדרוגים שתוכלו לנסות. אפשר להוסיף חתיכות עוף מוקפצות או טופו מטוגן כדי להוסיף חלבון למנה ולהפוך אותה לעוד יותר משביעה.

אם אתם אוהבים קצת חריפות, אפשר להוסיף כף של רוטב סרירצ'ה או מעט פתיתי צ'ילי לתוך הרוטב – זה ייתן למנה בוסט של טעמים עם חריפות עדינה שמשתלבת נהדר עם המתיקות של חמאת הבוטנים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא