מתכון לאסאדו בתנור בבישול ארוך הוא משימה שאני אוהבת לקחת על עצמי, במיוחד בחגים ואירועים חשובים. בעיניי, אין חגיגי כמו סיר ענק שיוצא מהתנור עם חתיכות אסאדו טעימות וירקות שורש מקורמלים נוטפים ברוטב טעים, והמתכון שלפינכם של אסאדו בתנור הוא בדיוק כזה – חתיכות אסאדו יפות לצד תפוחי אדמה, בצלים, גזרים, שום ומבחר תבלינים טעימים, ומעל להכל, רוטב מרינדה מתקתק וטעים, כזה שנותן כבוד לטעם המשובח של הבשר.
לצד הירקות שכתובים במתכון, אתם מוזמנים להוסיף גם פטריות, ערמונים ובטטות שישתלבו כאן נהדר ויספקו עוד מימד של טעם למנה.
אסאדו הוא חתיכת בשר שדורשת בישול ארוך, אך לשמחתנו ההכנה עצמה לא עולה על 20 דקות (כולל שטיפת הכלים) כך שאל תחששו מזה שאסאדו דורש בישול ארוך, הוא סופר קל ומהיר להכנה. אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון אסאדו בתנור שכל אחד יכול להכין!
נקלף את תפוחי האדמה, הגזרים והבצלים ונחתוך לקוביות גדולות.
3)
נפרק את ראש השום לשיניים, אפילו לא חייב לקלף אותו (אבל תשטפו אותו היטב).
4)
נחמם את התנור ל- 150 מעלות.
5)
נכין את המרינדה- בקערה נערבב סויה, סילאן מים חמים, מלח, כורכום, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
6)
נקח סיר שמתאים לתנור ונתחיל לסדר את תפוחי האדמה והבצלים בתחתית, נפזר גבעולי טימין ורוזמרין, עלי דפנה, שיני שום ובסוף נוסיף את האסאדו.
7)
נפזר את הרוטב לתוך הסיר ונערבב כדי שהירקות והבשר ייספגו טעמים.
8)
נכסה את הסיר בנייר כסף ונאפה למשך כ- 5 שעות, תבדקו כל שעה-שעתיים אם חסר מים ואם כן תוסיפו מעט, בזמן זה כדי גם "להשקות" את האסאדו או להפוך אותו כך שכל הבשר ישהה ברוטב.
9)
כשהבשר ממש רך נוריד את הכיסוי, נבשל עוד 10-15 דקות להשחמה עליונה ונכבה את התנור.