דג מרוקאי מתכון קל וטעים במיוחד

אוכל ביתי בקלות
דג מרוקאי חריף מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 5

היום אני מעלה מתכון שקרוב לליבי ומתרגשת במיוחד, בכל זאת, לא כל יום אני משתפת כאן מתכון שמלווה אותי מדיי יום שבת, מאז שאני זוכרת את עצמי. כילדה שגדלה לאמא טוניסאית/רומנה ואבא מרוקאי, אין ארוחת שישי שבה לא אכלנו דג ברוטב אדום מרוקאי, גם כשהגענו לארוחת שישי אצל ההורים של אמא, דג מרוקאי תמיד היה מרכיב עיקרי בארוחה.

טיפים להכנת סיר דגים מרוקאיים לשבת מושלם

את המתכון הזה, אני מכינה כבר שנים, גם אם תעירו אותי מתוך שינה, אני אדע לדקלם אותו בעל פה, כולל כמויות מדויקות של כפיות התבלינים. ולכן, יש לי מספר טיפים שאני אשמח לחלוק איתכם, כדי שגם לכם ייצא סיר דגים מרוקאי מושלם, ממש כמו של סבתא מרוקאית מקצועית

  1. קודם כל ולפני הכל, סבלנות היא שם המשחק בהכנת סיר דגים, אני מדברת במיוחד על השלב הראשוני של פתיחת הפפריקה בשמן, מה שייקבע את צבע המנה שלנו וכן בשלב שבו כל מרכיבי הרוטב בסיר לפני שנוסיף את הדגים, אני רואה הרבה אנשים שמחכים כמה דקות בודדות לפני שהם מוסיפים את הדגים, אך זה לא נכון, צריך לחכות 15-20 דקות לפחות, בזמן הזה הטעמים של הרוטב נוצרים, אם לא נחכה מספיק זמן, אנחנו עלולים לקבל סיר דגים חיוור עם שכבת שמן אדומה ותו לא.
  2. אל תקצצו את הירק יותר מדיי, חלק גדול מהנראות והטעם של הסיר מגיע דווקא מהירק – הפטרוזיליה והכוסברה, במהלך השנים גיליתי שדווקא אם לא קוצצים אותם דק דק הסיר מקבל טעם יותר הומוגני ועשיר.
  3. המים צריכים לכסות את כל הדגים! טעות נפוצה נוספת שאני רואה היא שאנשים משאירים חלק נכבד מהדג מחוץ למי הרוטב, מדובר בטעות קריטית שא' – תייבש את הדג שלכם וב'- הדג שלכם לא ייצבע בצבע הרוטב האדום ויישאר חיוור. לאחר הוספת הדגים, אם אתם מזהים שאין מספיק מים, תוסיפו עוד מים, במידה ואתם מוסיפים מעל לכוס אחת, אני ממליצה לכם לחזק מעט את התבלינים שהוספתם כדי שלא ייחסר תיבול.
  4. 15 דקות צא – מהרגע שהדגים נכנסו לסיר, אנחנו מנמיכים את האש סוגרים את המכסה וסופרים 15 דקות – ולא דקה אחת יותר! אנחנו רוצים לקבל סיר דגים רכים ומעבר ל-15 דקות בישול הדגים שלנו עלולים להתייבש.
  5. אני ממליצה לכם לפתוח את הסיר לפחות פעם אחת ולהשקות מעט את הדגים ברוטב כדי לוודא שהם באמת לא יתייבשו. ואל תוותרו על הטיפ שהשארתי לכם בסוף המתכון.
  6. רסק עגבניות: התלבטתי ארוכות אם להוסיף רסק עגבניות למתכון או לא, מצד אחד זה ממש לא מסורתי להוסיף רסק עגבניות, מצד שני אם נוסיף כף רסק עגבניות עם התבלינים הרוטב שלנו יהיה סמיך יותר, ונקבל תוצאה שאני מאוד אוהבת. בכל מקרה, זה ממש לא חובה ונתון לשיקולכם, אני בעצמי לא תמיד מוסיפה את הרסק למרק.

אז קדימה, אם הטיפים האלו אין מצב שלא יצא לכם דג מרוקאי מהסרטים, בואו נכין יחד דג מרוקאי המתכון הכי טעים וקל שיש 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 5

המתכון לדג המרוקאי של סבתא

מצרכים

  • דג בורי שלם
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • 1/2 ראש שום
  • כף אריסה
  • יחידה גמבה
  • יחידה פלפל חריף
  • יחידה עגבניה
  • קופסא גרגרי חומוס מוכנים משימורים
  • 1/3 צרור פטרוזיליה
  • 1/3 צרור כוסברה

תבלינים

  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1)

    – אם זה לא דג פילט: לשים את הדג החתוך בקערה לפזר מעל מלח גס שיעטוף כל פינה בדג עשר דקות. לשטוף, ולהכניס להכניס שוב לקערה עם מים ולימון סחוט למשך עשר דק נוספות.

    – אם הדג מפולט לשים רק במים עם הלימון עשר דקות

  • 2)

    בינתיים אפשר לטפל בכל הירקות שלנו, נחתוך את הפלפל האדום לרצועות ואת הפלפל החריף נחתוך לשתיים (לאורך)

  • 3)

    נקלף את העגבנייה ונחתוך אותה לקוביות קטנות.

  • 4)

    נשטוף ונקצוץ הפטרוזיליה והכוסברה.

  • 5)

    נקלף ונחצה כל ראש שום לחצי

  • 6)

    ניקח סיר רחב ונחמם בו שמן (שכבה נדיבה), נטגן את הפלפל האדום יחד עם החריף.

  • 7)

    כשהפלפלים מתחילים להתרכך, נוסיף 2 כפות פפריקה (אני אוהבת להשתמש רק בפפריקה מתוקה כי יש לפפריקה החריפה טעם לוואי אבל אפשר לשים חצי – חצי) ונערבב היטב, עד שכל השמן ייצבע באדום.

  • 8)

    אחרי שתי דקות נוסיף את השום את העגבנייה, החומוס, כף  אריסה (לא חובה, נותן עוד מיימד של חריפות) והתבלינים: 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית סוכר וכפית כורכום ונערבב היטב.

  • 9)

    נוסיף 2 כוסות מים רותחים, נחכה לרתיחה ונוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה.

  • 10)

    נבשל 15-20 דקות על אש בינונית עד שהרוטב יהיה מוכן, שימו לב שהחלק הזה מאוד קריטי לפיתחת הטעמים ברוטב ויצירת רוטב אדום סמיך, גם אם הרוטב רותח מהר אל תמהרו להוסיף את הדגים, תנו לרוטב זמן להתבשל.

  • 11)

    כשהרוטב מוכן, נוסיף את הדגים, נסגור עם מכסה ונבשל ל- 15 דקות נוספות על אש קטנה. שימו לב, חשוב לבדוק שהרוטב מכסה את כל הדגים, אם חסר תוסיפו קצת מים.

  • 12)

    לרוטב אקסטרה אדום: נערבב בכוס 5 כפות שמן עם כף פפריקה אדומה ונשפוך על הדגים העליונים כחמש דקות לפני סיום הבישול. סופר מומלץ!

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא