מרק עדשים כתומות מתכון מושלם לחורף

אוכל ביתי בקלות
מרק עדשים מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 29 דקות

כמות מנות: 4-5

הימים מתחילים להתקצר ולהתקרר וזה זמן מצוין להוסיף עוד מתכון של מרק טעים לאתר! והיום אני בוחרת לשתף אתכם במתכון עדשים כתומות של אמא שלי, שאני כל כך אוהבת. המרק שמתקבל בסוף הבישול הוא מרק סמיך (אבל לא מדיי) ומשביע, וכה טעים! אין מצב שאתם מפספסים אותו.

ואגב, אחד היתרונות הבולטים של המרק הזה, היא ההכנה המהירה שלו, בגלל שאין פה יותר מדיי קילופים וחיתוכים אני מבטיחה לכם שתוך 10 דקות כבר תסיימו להכין את הסיר מרק עדשים כתומות שלכם ואז רק יישאר לחכות עוד כחצי שעה כדי שהמרק יתבשל.

קדימה, בואו נכין יחד מרק עדשים כתומות של אמא שלי האלופה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 29 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 4-5

מצרכים

ירקות

  • 4 גבעולי סלרי
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 בצל גדול
  • 1/3 פלפל אדום חריף, לא חובה

תבלינים

  • כף פפריקה מתוקה
  • כף כמון
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/3 כפית פלפל שחור

שונות

  • 7 כוסות מים חמים
  • כוס עדשים כתומות

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף את העדשים במים.

  • 2)

    נחתוך את הבצל לקוביות קטנות, נחתוך את הסלרי לטבעות.

  • 3)

    נקח סייר ונטגן את הבצל למשך 4 דקות, נוסיף את הסלרי ונבשל למשך 3 דקות נוספות ואחריו את השום, נבשל למשך דקה נוספת.

  • 4)

    נוסיף את התבלינים ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את העדשים ונערבב היטב.

  • 6)

    נוסיף 7 כוסות מים, נערבב ונבשל על אש קטנה למשך 25-30 דקות עד לריכוך העדשים.

  • 7)

    נתקן תבלינים במידה הצורך, נעביר לקערות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא