קציצות בקר עם אפונה וארטישוק שכולם אוהבים

אוכל ביתי בקלות
קציצות בקר עם אפונה וארטישוק שכולם אוהבים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

היום, אלמד אתכם להכין את הקציצות האהובות עליי בכל העולם, הן כל כך פשוטות ומהירות להכנה ותמיד יוצאות רכות רכות וטעימות טעימות.

יתרון נוסף הוא שהרוטב שלהן עמוס בירקות בריאים וכמעט ללא שמן, כך שהן יטעימו גם למי שמנסה לשמור על תזונה בריאה ולא לצרוך הרבה שמן.

בקיצור, כמו שאמרתי בהתחלה, אלו הקציצות הכי פופולאריות אצלי בבית, וכמה שאני מנסה לגוון עם סוגי המאכלים במהלך השבוע, אנחנו לא שורדים יותר משבועיים בלעדיהן בבית.

קציצות בקר עם אפונה
קציצות בקר עם אפונה

הכנתם? ספרו לי בתגובות איך יצא!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות

מצרכים

מצרכים לקציצות

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל מגורד
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • שמן שמן
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות סודה מוגזת לשתיה מבקבוק, זה הסוד לקציצות רכות רכות, אם אין אפשר לוותר - עדיין יצא טעים.
  • כפית שטוחה פפריקה
  • כפית ראס אל חנות
  • מעט פלפל שחור
  • מלח

מצרכים לרוטב

  • 2 בצלים
  • שקית אפונה ירוקה קפואה או שימורים
  • 3 גבעולי כרפס
  • שקית קפואה של תחתיות ארטישוק

אופן ההכנה

  • 1)

    נערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב, לפחות 4 דקות ונכניס לקירור במקרר, עד שהרוטב יהיה מוכן.

  • 2)

    נחתוך את הבצלים לרצעות ואת גבעולי הסלרי לחתיכות של ס"מ בערך, כולל העלים.

  • 3)

    בסיר סוטאג', נטגן רצועות משני בצלים בשמן.

  • 4)

    נשטוף ונסנן את האפונה ותחתיות הארטישוק היטב, אני אוהבת לחתוך את תחתיות הארטישוק לארבע כדי שלא יהיה גדול מדיי.

  • 5)

    כשהבצלים השחימו, נוסיף את האפונה, הסלרי ותחתיות הארטישוק ונערבב היטב.

  • 6)

    נוסיף שני כוסות מים חמים ונתבל: חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפיות מלח, כפית כמון, כפית אבקת שום.

  • 7)

    כשהסיר רותח, ננמיך את האש לאש בינונית ונגלגל את הקציצות ונניח בסיר.

     

  • 8)

    כשכל הקציצות מגולגלות בסיר ננמיך את הלהבה לאש נמוכה, נכסה עם מכסה ונבשל למשך 20 דקות. מדי פעם חשוב לנענע את הסיר, כדי שהקציצות לא ייצאו יבשות.

  • 9)

    כעת, נסיר את המכסה ונערבב את הקציצות היטב (לנענע את הסיר מצד לצד, לא לערבב עם כף – היא תפורר את הקציצות שלנו)

  • 10)

    לבסוף נשאיר את הסיר עם מכסה פתוח למשך 10 דקות נוספות ונוריד מהגז, בתיאבון!

Notes

רעיונות לשדרוג המתכון

  • ניתן להסיר את הארטישוק אם אתם לא אוהבים או שאין לכם בבית, יוצא טעים
  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא