אם אתם נמנעים מאכילת ביצים ואתם מחפשים מתכון טוב לחלה ללא ביצים, הגעתם למקום הנכון. האמת היא שגם המתכון הרגיל שלי לא כולל ביצים (אלא במריחה שלפני ההכנה לתנור) אך הרבה פעמים אני מעדיפה לטבול את החלה במים או פשוט לקחת כף סילאן ולערבב אותו עם חצי כוס מים ולמרוח על החלה, וזה כבר עושה צבע מושלם לחלה.
אז בלי הרבה דיבורים, בואו נכין יחד מתכון לחלה לשבת ללא ביצים, שתמיד מצליח!
בקערת המיקסר, נשים את הקמח המנופה, הסוכר, השמרים היבשים, המים והשמן ונערבב באמצעות וו לישה במשך 10 דקות.
2)
נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 2 דקות.
3)
נמרח את הבצק במעט מאוד שמן, נכסה עם מגבת או ניילון נצמד ונניח להתפחה של 40 דקות.
השמן ישמור על הבצק שלנו מהתפתחות של קרום על השכבה העליונה שלו, כמו כן, השמן יעזור לנו לקלוע את החלות שלנו בקלות בשלב מאוחר יותר, לכן חשוב מאוד לשים אבל אין צורך להגזים בכמות.
4)
נוריד את הכיסוי ונלוש את הבצק למשך דקה.
5)
נכסה שוב ונניח להתפחה שנייה של שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו. (חורף עלול לקחת יותר זמן)
6)
נוריד את הכיסוי ונחלק את הבצק ל- 6 חתיכות, ונקלע 2 חלות. (ניתן לחלק לשמונה חתיכות ולקלוע כל חלה מארבעה רצועות כדי להגיע לצורת החלות בסופרים)
7)
נכסה ונתפיח שוב ל35 דקות לפחות – עד שהחלות יכפילו את נפחן.
8)
בינתיים, נדליק את התנור ל- 180 מעלות.
9)
כשהחלות תפחו, נפזר שומשום בנדיבות אם בא לכם שומשום. וחשוב מאוד להשפריץ קצת מים על החלה לפני שמכניסים לתנור( זה נותן צבע)
10)
נניח את החלות בתבנית אפיה עם נייר אפיה ונאפה את החלות כ-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה.