טירמיסו הוא קינוח איטלקי שאני מאוד אוהבת, הוא מורכב מקרם חלבי אוורירי שאני אוהבת להכין מגבינת מסקרפונה משובחת ובישקוטים. יש כאלו שנוהגים להגיש את הטירמיסו כקינוח אישי ולא כעוגה, אבל אני הכי אוהבת להכין כעוגה, כי קודם כל ולפני הכל – זה הרבה יותר מהיר וגם כי ככה צריך "ליישר" את העוגה כשהיא מוכנה ואין מישהי שעושה את זה יותר טוב ממני 😉
את המתכון שלי לטירמיסו אני מכינה בלי ביצים, כי אני ממש מנסה להימנע מאכילת ביצים חיות ובאמת שאני לא מרגישה צורך להוסיף ביצים למתכון הזה, העוגה יוצאת כל כך טעימה ומשובחת גם ללא תוספת של ביצים חיות, שכידוע – לא כל כך מומלץ לצרוך ביצים חיות.
אז קדימה, בואו נכין יחד טירמיסו מסקרפונה טעים שבאמת אי אפשר להפסיק ליישר
360 מ"ל אספרסו, למי שאין אספרסו שיכין 360 מ"ל מים רותחים ו3 כפות קפה נמס מעורבבים
2 שרוולים עוגיות ביסקוטי לטירמיסו
40 גרם אבקת קקאו לקישוט
אופן ההכנה
1)
נתחיל בהכנת הקפה, אם יש לכם מכונת אפרסו תכינו 360 מ"ל ותשפכו לקערה רחבה כזו שנוכל לטבול בה את הביסקוטים, אם אין לכם תקחו קערה שימו בה 360 מ"ל מים חמים ו3. כפות קפה נמס ותערבבו היטב עד שלא יהיו גושים.
2)
נכין את המלית- נשפוך לקערת המיקסר את הקצפת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ונפעיל למהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.
3)
נעביר למהירות איטית, נוסיף את המסקרפונה ואת תמצית הוניל ונערבב עוד כ-20 שניות להטמעתם בקצפת.
4)
נמשיך להכנת העוגה, נטבול את הבישקוטים בקפה, חשוב לטבול מ 2 הצדדים במהירות כדי שלא יהיו רכים (כ- 2 שניות סה"כ).
5)
נקח תבנית זכוכית (אני משתמשת בפיירקס) ונניח את הבישקוטים בצורה מסודרת על תחתית התבנית ככה שיכסו את כל התבנית.
6)
נקח את הקצפת שהכנו ונמרח חצי ממנה על הבישקוטים בעזרת לקקן, חשוב ליצור שכבה ישרה.
7)
נניח שכבה נוספת של בישקוטים ומעליהם את הקצפת שנשארה, ניישר שוב, נפזר מעל שכבת קקאו דקה ונכסה בנייר כסף.
8)
נכניס את העוגת טרמיסו למקרר ל8-10 שעות, נחתוך ונגיש.