מתכון לעוגת וניל גבוהה

אוכל ביתי בקלות
עוגת טורט וניל

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות:

היום נכין יחד מתכון לעוגת וניל גבוהה וטעימה, כזו שתמיד מצליחה. המתכון הזה הולך איתי כבר שנים רבות, הוא תמיד יוצא מצוין והתוצאה שמתקבלת היא עוגת וניל גבוהה ומרשימה, שניתן לצפות בקלות, לקשט עם פירות העונה או פשוט להשאיר אותה כמו שהיא – יפה וגבוהה. אני אוהבת להכין אותה בתבנית אנודייז עם חור באמצע כי זה מוסיף ליופי של ההגשה, אך גם בתבנית רגילה העוגה תצא מרשימה וטעימה.

את העוגה הזו כדאי לשמור בקירור, בתוך קופסא אטומה למשך 3-4 ימים, למרות שבנינו, היא תגמר הרבה לפני. העוגה הזו מושלמת כעוגה לשבת (היא פרווה), לשלוח את הילדים לגן איתה וגם כקינוח לארוחה טעימה עם חברים.

אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון לעוגת וניל גבוהה הכי קל וטעים שיש 🙂

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה

מתכון לעוגת טורט וניל קל להכנה וטעים מאוד

מצרכים

  • 1 יחידה (שקית) סוכר וניל
  • 1 יחידה (שקית) אבקת אפייה
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן (200 ג')
  • 80 מ"ל שמן קנולה
  • 180 גרם קמח לבן
  • 2 כפות מים פושרים
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בחימום התנור ל- 160 מעלות.

  • 2)

    נקח קערה ונשפוך אליה את החלבונים בלבד. לאחר מכן נתחיל לערבב בעזרת מיקסר ידני / מכונה יחד עם חצי כוס סוכר לבן עד לקבלת קצף יציב.

  • 3)

    נקח קערה נוספת ונשפוך אליה את כל שאר המרכיבים חוץ מקמח ואבקת אפייה ונערבב היטב עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה.

  • 4)

    לאחר מכן נקח את הקערה הראשונה עם החלבונים ונערבב בניהם בתנועת קיפול עדין עד להטמעה יחד.

  • 5)

    לאחר ההטמעה נקח את הקמח ואבקת האפייה, ננפה יחד לתוך הקערה ושוב נקפל עד להטמעה- עד שנקבל בלילה אחידה ללא גושים.

  • 6)

    נקח תבנית עגולה- אנחנו ממליצים על קוטר 20/22/24, נניח בה נייר אפייה ונשפוך את הבלילה.

  • 7)

    נכניס לתנור ונאפה למשך כ- 45 דקות עד שהעוגה תהיה מוכנה. כדי לבדוק אם היא מוכנה תכניסו קיסם למרכז העוגה, אם הוא ייצא נקי אז היא מוכנה!

    וזהו! יש לכם עוגת טורט וניל מושלמת 🙂

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא