מפרום תפוחי אדמה הוא אחד המאכלים שאני הכי אוהבת לאכול לצד סיר הקוסקוס שלי, יש משהו בשילוב של השניים שמחזיר אותי שנים אחורה אל תקופת ילדותי, אז התאספנו כל בני הדודים אצל סבתא בימי שישי לסיר קוסקוס גדול, מרק ירקות ומפרום. סבא היה מושיב אותנו מסביב לשולחן, כל אחד במקום הקבוע שלו וסבתא היתה מגישה לנו צלחות עמוסות בכל טוב, סבא היה על תפקיד המפקח והדואג לכך שכל הנכדים אוכלים ומסיימים הכל מהצלחת שלהם, ואם חלילה היית אומר לו "לא בא לי" הוא היה עונה "זה לא צריך לבוא זה כבר פה".
המתכון למפרום הזה הוא אומנם לא המתכון של סבתא שלי, שהייתה מכינה את המפרום בגרסה הטוניסאית שלו, עם השנים דווקא למדתי להכין את המפרום המרוקאי של הסבתא השנייה שלי, והוא זה שדבק בי לאורך השנים והיום אני נרגשת לחלוק אותו איתכם.
סבתא ג'ולי ז"ל היא אמא של אבא שלי, היא הגיע מאלג'יר אבל המשפחה שלה מרוקאית (הם עברו לאלג'יר כשהייתה ילדה) ולכן המטבח שלה היה מטבח מרוקאי עם נגיעות של מטבח טריפוליטאי (אמא שלה למדה מהשכנות שהכירה בבית הכנסת) לכל מי שחושש איך מכינים מפרום, המתכון הזה הוא סופר פשוט להכנה והטעם שיוצא הוא פשוט אלוהי!
אגב, טיפ של מאמא בשלנית ואלופה – אני ממליצה לכם אחרי שהסיר מוכן, להכניס אותו לתנור לרבע שעה על 200 מעלות כדי שהחלק העליון של הסיר יקבל צבע מהמם.