מרק חרירה, נקרא גם מרק משי מרוקאי, הוא מרק עשיר בטעמים שלנצח יזכיר לי את בית סבתי המופלאה, סבתא ג'ולי זיכרונה לברכה.
המתכון הזה הוא למרק חרירה מהיר, אך עם זאת הוא נאמן למקור, בדיוק כמו שסבתא עשתה, הדבר היחיד ששיניתי הוא שאני משתמשת בגרגירי חומוס משימורים או קפואים, כדי לקצר את זמני ההכנה וסבתא השתמשה בחומוס שהשרתה לילה שלם.
את מרק החרירה, מכינים בדרך כלל לצאת הצום ביום כיפור, כי זה מרק מאוד עשיר בוויטמינים שאולי חסרים לגוף אחרי יום צום שלם, אבל אצל סבתא, היא הכינה מרק חרירה כמעט כל שבוע חורפי, ולא רק כמרק חרירה לכיפור. רוב המרוקאים, מכינים את מרק החרירה כמרק צמחוני, אך לפעמים יש משפחות שנוהגות להוסיף גם בשר, אצלנו סבתא לא שמה בשר ולכן לא הוספתי גם למתכון, אך אם תרצו להוסיף למרק חרירה בשר, תוכלו להוסיף יחד עם החומוס קילו בשר חתוך לקוביות קטנות, מנתחים כמו צוואר או שריר.
אז קדימה, בואו נכין מרק חרירה מתכון קל וטעים, בדיוק כמו של סבתא ג'ולי ותגלו יחד כמה קל, משביע וטעים המרק הזה!