עראיס מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
עראייס מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 6-8

כדי להגיע לתוצאה של עראיס מושלם צריך לדעת מה עושים, אחרת הפיתה שלנו תצא שרופה והבשר לא יהיה מבושל בכלל, ואל תגידו לי שאתם לא יודעים על מה אני מדברת, זה קרה לכולנו. אבל איזה מזל שבעלי עלה על השיטה המושלמת להכנת העראיס המושלם ביותר, כזה שהפיתה צרובה באופן אחיד והבשר מבפנים מוכן, עראיס כזה שאי אפשר להפסיק לאכול. וכמה העראיס הזה מושלם? בכל פעם שאנחנו מוזמנים לעל האש מבקשים ממנו להכין את העראיס שלו.

ובדיוק מהסיבה הזו, ביקשתי מבעלי שיכתוב את המתכון שלו כדי שאוכל להעלות לכם, אז הינה המתכון שלו, לא ערכתי, החסרתי או הוספתי מילה:

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: 6-8

מצרכים

  • קילו בשר טחון שמן, צלעות/ צוואר/ אנטריקוט
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 בצלים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מי סודה מוגזים
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית טימין יבש, לא חובה
  • חבילת פיתות

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף ונקצוץ דק את הפטרוזיליה והבצל, נסנן את הנוזל של הבצל.

  • 2)

    בקערה, נערבב היטב את הבשר יחד עם כף אחת של שמן זית, וכל שאר המצרכים חוץ מאבקת השום, הטימין והפיתות (כמובן).

  • 3)

    נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר 2-5 שעות (כמה זמן שיש לכם), אם אין לכם זמן אפשר לדלג על שלב זה.

  • 4)

    נחתוך כל פיתה ל-4 יחידות.

  • 5)

    נקח קערה ונשים בה 4 כפות שמן זית, כפית אבקת שום, 1/3 כפית מלח ו1/2 כפית טימין יבש ונערבב.

  • 6)

    נתחיל למלא את הפיתות, חשוב למלא בצורה אחידה ולהדק מעט, שיהיה יחסית הרבה בשר אבל לא לפוצץ! אנחנו רוצים שהכל יתבשל בצורה אחידה.

  • 7)

    נמרח כל עראייס בשמן מהקערה מכל הצדדים ונניח בצלחת.

  • 8)

    נתחיל בבישול- כאן יש לכם -2 אפשרויות: אפשרות אחת היא לבשל באמצעות הגז, אם בחרתם בה אז תחממו מחבת רחבה עם מעט שמן על אש גבוהה ותבשלו את העראיס מכל הצדדים היטב כולל מהצדדים החשופים של הבשר (כ-3 דק מכל צד)! הפיתה צריכה להיצרב כדי שכל הבשר יהיה מוכן, אל תפחדו. האפשרות השנייה היא בישול באמצעות המנגל (מומלץ!) כאן תצטרכו להדליק את המנגל מראש, ולהניח את העראיס על הרשת במקום בו האש לא חזקה מאוד, חשוב מאוד לבשל מכל הצדדים כולל מהצדדים החשופים של הבשר ואל תפחדו לשרוף את הפיתה, זה מה שהופך את כל הבשר למוכן.

  • 9)

    רצוי להכין מטבל טחינה ולאכול יחד עם העראיס.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא