מרק עדשים ירקות – מתכון מושלם לחורף

אוכל ביתי בקלות
מרק עדשים ירוקות

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 6-7

אם תשאלו אותי, היתרון היחיד של החורף על פני שאר עונות השנה, הוא שהוא עונת המרקים הבלתי מעוררת, ואני, אני מעריצה ענקית של מרקים, כמה שיותר עשירים, מיוחדים ולא רגילים, יותר טוב (למרות שאני בחיים לא אתנגד למרק אטריות פשוט, אבל זו סוגייה אחרת) את מרק העדשים הירוקות שלפניכם, למדתי מדודה שלי, סמדי, היא הכינה אותו באחת הפעמים שביקרנו אותה, ומאז הוא נקרא אצלנו בבית המרק של סמדי, הרי אם יצא לכם לדפדף בין כמה מתכונים בבלוג שלי, אתם בוודאי נתקלתם במרק העדשים כתומות או מרק עדשים חומות אבל למתכון של מרק העדשים הירוקות שלפינכם יש לי פינה חמה בלב, ואני בטוחה שגם לכם זה יקרה ברגע שתכינו אותו בפעם הראשונה.

אז קדימה, בואו נכין יחד מרק עדשים ירוקות ב-10 דקות עבודה, ואל תשכחו לחזור לספר לי איך היה 😉

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 35 דקות
  • כמות מנות: 6-7

מצרכים

  • 700 גרם עדשים ירוקות
  • 5 שיני שום
  • 4 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 גזרים
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/3 כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • 6 כוסות מים רותחים
  • חופן נבטים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף ונחתוך את הירקות לקוביות קטנות.

  • 2)

    נשטוף את העדשים במים ונסנן.

  • 3)

    נקח סיר גדול עם 4 כפות שמן זית ונטגן את הבצל למשך 3 דקות, נוסיף את כל שאר הירקות ונבשל למשך 5 דקות .

  • 4)

    נוסיף את התבלינים והעדשים הירוקות ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את המים החמים ונביא לרתיחה, נבשל עוד כ-20 דקות עם מכסה חצי פתוח עד לריכוך העדשים.

  • 6)

    נוסיף מעט תבלינים (אם צריך), נעביר לצלחות, נקשט עם מעט נבטים ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא