כשהיינו ילדים, היו מגישים ברשתות האוכל הסיני בקניונים מרק תירס מתוק טעים ברמות. המרק הזה, לצד מנות אחרות שהוגשו ברשתות האלו היו מנה מנחמת וטעימה שעד היום לא יוצאת לי מהראש, ואני שומרת להן חסד נעורים.
בקשר לחלקים הלבנים שצפים במרק (ובנינו, הם מה שהופכים את המרק לכזה טעים) מדובר בעצם על נטיפי ביצה שמוסיפים שניה לפניי שהמרק מוכן, אני יודעת שזה עלול להישמע מאיים, אבל אל תוותרו על החלק הזה, ואל דאגה הביצה מתבשלת לגמרי. (תמיד אפשר להמתין עוד כמה דקות כדי להבטיח את הבישול המוחלט של הביצה)
שימו לב שלא מתקבל מהמתכון הזה כמות גדולה מאוד של מרק (מספיק ל-3-4 מנות בינוניות) לכן, אם אתם צריכים ורוצים יותר מנות – תכפילו את הכמות.
המתכון של המרק תירס שלי ממש נאמן למקור, אז אם בא לכם לחזור לשנות ה-90 המאוחרות, המתכון הזה בשבילכם!
בסיר, נשים קופסת תירס אחת כולל הנוזלים שלה, ונטחן עם בלנדר מוט עד שנוצר מרקם סמיך, אני אוהבת להשאיר חלק מגרגרי התירס מרוסקים לגמרי וחלק כגושים קטנים.
2)
נוסיף את הקופסה השנייה כולל הנוזלים שלה יחד עם 3 כוסות מים ונביא לרתיחה של הסיר
3)
כשהמרק מגיע לרתיחה לוקחים כוס ושופכים אליה את הקורנפלור, המלח והפלפל וממלאים אותה במים חמים. מערבבים היטב עד שכל גושי הקורנפלור נעלמים לגמרי ומוסיפים למרק. מערבבים היטב. (תשימו לב שממש חשוב לערבב את זה, כי אחרת ייווצרו לנו גושים במרק)
4)
מבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית ואז מוסיפים רוטב סויה ושמן שומשום ומבשלים עוד 3 דקות.
5)
בקערה טורפים את הביצים היטב עם מזלג.
6)
שופכים בצורה מעגלית ובעדינות את הביצים לתוך המרק, מחכים 2 דקות ואז מערבבים ממש בעדינות. בשלב הזה נטיפי הביצים יעלו למעלה וזה סימן שהם מתבשלים. נמתין עוד דקה עד דקה וחצי כדי להבטיח את הבישול שלהם, ונגיש חם.