עוגיות אוזני פיל לנצח יזכירו לי את הקניות עם אבא בסופר כילדה קטנה, בכל פעם שנכנסו לסופר, אבא היה ניגש למאפייה ולוקח קופסא של עוגיות של אוזני פיל ועד שהיינו מגיעים לקופה הקופסא כבר היתה מתרוקנת. בעבר הייתי בטוחה שמדובר במתכון מתוחכם ומסובך שכולל הרבה שלבי עבודה ובצק לא ידידותי כל כך, אך טעיתי – כי למעשה מדובר במתכון הפשוט ביותר לעוגיות שקיים ותוך מספר דקות העוגיות שלכם יהיו מוכנות!
ואיך זה כזה פשוט, אתם בטח שואלים, הסוד הוא בשימוש בבצק עלים קפוא שנמכר בסופרים!
אז קדימה בואו נכין ביחד עוגיות לאוזני פיל מבצק עלים!
ראשית, נמיס את החמאה במיקרו כ-30-60 שניות, עד שהיא תמס לחלוטין
3)
נוסיף למחאה את תמצית הוניל ונערבב היטב
4)
נפרוס את הבצק על השיש, אני אוהבת לרדד את הבצק מעט כדי ששכבות הבצק ייצאו כמה שיותר דקות.
5)
נמרח על הבצק שכבה דקה של החמאה, עד שכולו מכוסה
6)
נפזר את הסוכר (ניתן להוסיף גם מעט קינמון) בשכבה אחידה מעל החמאה. אני אוהבת להדק את הסוכר בבצק, ככה שהוא לא יזוז בזמן הגלגול, אפשר באמצעות היד או באמצעות מערוך.
7)
נגלגל את הבצק לרולדה עד שנגיע לאמצע הבצק, ואז נהפוך את הבצק ונגלגל גם מהצד השני (ככה בעצם נקבל את הצורה של העוגיות) אם הבצק הפשיר מדיי, אני ממליצה לכם לשים אותו במקפיא 10-15 דקות לפני שתעברו לשלב הבא.
8)
נחתוך את הרולדה שקיבלנו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ונניח בתבנית אפייה
9)
נכניס את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות שלנו יקבלו צבע שחום יפה. שימו לב שהן יוצאות קצת רכות מהתנור וזה בסדר, רק כשהן יתקררו הן יקבלו מרקם קראנצ'י