מתכון לאורז פרסי לבן עם תהדיג הכי טעים שיש!

אוכל ביתי בקלות
אורז פרסי מתכון

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 1 שעה

כמות מנות: 6-8

בעליה שיחיה, פרסי שלם, כן כן, גם אמא וגם אבא פרסיים ואם זה לא מספיק, כל אחד הגיע מאזור אחר ובטוח שבאזור שלו מכינים את האורז הכי טעים שיש (המתכונים שלהם זהים לחלוטין, בדקתי) אבל למרות זה, ברגע שנכנסתי למשפחה היה לי ברור שאני חייבת לעמוד בציפייה המאיימת ולהכין סיר אורז פרסי אסלי עם שכבת תהדיג מכובדת וקראנצ'ית בדיוק במידה הנכונה, לא שומני מדיי ולא שרופה מדיי – אם יודעים, כמו של הפרסים.

*תהדיג – השכבה התחתונה של סיר אורז פרסי, שמתקבלת בסיום הבישול כשכבה קראנצ'ית ודביקה, לעומת שאר הסיר שיוצא אורז אחד אחד.

תהדיג תפוח אדמה או אורז?

אוקיי אני יודעת שזו שאלה קצת רגישה בקרב הפרסיים, את השאלה המתבקשת בהקשר של סיר אורז פרסי אמיתי הוא האם להכין את התהדיג מתפוחי אדמה או מאורז. אני מודה ומתוודה שאני יותר אוהבת תהדיג של אורז אבל אצל הבן הזוג שלי נהוג יותר לאכול מתפוח אדמה.

תהדיג אורז אמיתי
תהדיג אורז אמיתי

בכל מקרה אם אתם רוצים תהדיג של אורז, התהליך הוא זהה לחלוטין – פשוט תוותרו על החלק של תפוחי האדמה. זה יצא לכם מושלם! בדיוק כמה בתמונה למעלה

הגשת האורז הפרסי

פרסים נוהגים לאכול אורז כמעט בכל ארוחה, אפילו בארוחות כמו על האש הם נוהגים להגיש אורז חם. וכמאכל כזה, יש לו כבוד של ממש על השולחן צורת ההגשה של האורז הפרסי עם התהדיג הוא חלק חשוב בסיפור – כשהאורז מוכן ומתקרר מעט, הופכים את האורז לתוך צלחת גדול ועגולה כך יוצא שהאורז נראה כמו עוגה, את הצלחת הזו הם מניחים במרכז השולחן, כך שכולם יגיעו אליה.

אז קדימה בואו נכין ביחד סיר אורז פרסי כמו של המאמות הפרסיות!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל זמן: 1 שעה 20 דקות
  • כמות מנות: 6-8

מצרכים

  • 4 כוסות אורז בסמתי, או יסמין או פרסי
  • כף מלח
  • חצי כפית כורכום
  • 900 מ"ל מים חמים
  • תפוח אדמה גדול חתוך לרצועות

אופן ההכנה

  • 1)

    נשרה את האורז בקערה עם מים פושרים לחצי שעה ונסנן היטב.

  • 2)

    נקח סיר גדול ונשפוך אליו את האורז, נמלא במים רותחים וכף מלח, נערבב ונרתיח (כמו פסטה) למשך 7 דקות.

  • 3)

    נסנן את האור למסננת ונמתין מעט שיתקרר

  • 4)

    בינתיים ניקח סיר רחב עם תחתית עבה ונשפוך שמן בגובה של חצי סנטימטר, כשהוא חם נוסיף חצי כפית כורכום ונערבב מעט כדי שכל השמן יקבל את הצבע הכתום צהוב של הכורכום..

  • 5)

    נסדר את רצועות תפוחי האדמה בתחתית הסיר כך שיכסו את כולו.

  • 6)

    נשפוך את האורז לסיר ובעזרת כף עץ ארוכה ניצור חורים באורז כדי לשחרר אדים.

    הכף צריכה לעבור בכל הסיר, עד התחתית, התפקיד שלה הוא להוציא את האדים מתחתית הסיר. מספיק לעשות 2-3 חורים כאלו.

  • 7)

    נכסה את הסיר במגבת ומעליה את מכסה הסיר ונבשל על אש גבוהה למשך 7 דק ואז על האש הכי נמוכה עוד 50 דקות נוספות. אל תפתחו את המכסה במהלך הבישול

    שימו ❤️ שהמגבת לא נוגעת או קרובה לאש, תקפלו אותה היטב.

  • 8)

    לאחר כיבוי הגז תשאירו את האורז עוד 15 דקות עם מכסה סגור ואז תהפכו אותו כמו עוגה הפוכה לקערת הגשה גדולה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא