בעליה שיחיה, פרסי שלם, כן כן, גם אמא וגם אבא פרסיים ואם זה לא מספיק, כל אחד הגיע מאזור אחר ובטוח שבאזור שלו מכינים את האורז הכי טעים שיש (המתכונים שלהם זהים לחלוטין, בדקתי) אבל למרות זה, ברגע שנכנסתי למשפחה היה לי ברור שאני חייבת לעמוד בציפייה המאיימת ולהכין סיר אורז פרסי אסלי עם שכבת תהדיג מכובדת וקראנצ'ית בדיוק במידה הנכונה, לא שומני מדיי ולא שרופה מדיי – אם יודעים, כמו של הפרסים.
*תהדיג – השכבה התחתונה של סיר אורז פרסי, שמתקבלת בסיום הבישול כשכבה קראנצ'ית ודביקה, לעומת שאר הסיר שיוצא אורז אחד אחד.
תהדיג תפוח אדמה או אורז?
אוקיי אני יודעת שזו שאלה קצת רגישה בקרב הפרסיים, את השאלה המתבקשת בהקשר של סיר אורז פרסי אמיתי הוא האם להכין את התהדיג מתפוחי אדמה או מאורז. אני מודה ומתוודה שאני יותר אוהבת תהדיג של אורז אבל אצל הבן הזוג שלי נהוג יותר לאכול מתפוח אדמה.
בכל מקרה אם אתם רוצים תהדיג של אורז, התהליך הוא זהה לחלוטין – פשוט תוותרו על החלק של תפוחי האדמה. זה יצא לכם מושלם! בדיוק כמה בתמונה למעלה
הגשת האורז הפרסי
פרסים נוהגים לאכול אורז כמעט בכל ארוחה, אפילו בארוחות כמו על האש הם נוהגים להגיש אורז חם. וכמאכל כזה, יש לו כבוד של ממש על השולחן צורת ההגשה של האורז הפרסי עם התהדיג הוא חלק חשוב בסיפור – כשהאורז מוכן ומתקרר מעט, הופכים את האורז לתוך צלחת גדול ועגולה כך יוצא שהאורז נראה כמו עוגה, את הצלחת הזו הם מניחים במרכז השולחן, כך שכולם יגיעו אליה.
אז קדימה בואו נכין ביחד סיר אורז פרסי כמו של המאמות הפרסיות!