מתכון לעוגת אגוזים שמכינים בכמה דקות עבודה בודדות, שולחים לתנור ומחכים שהריח יפיץ את הבשורה לבני הבית השונים. הצלחה מובטחת, טעם מושלם אז למה אנחנו מחכים? בואו נכין יחד את עוגת האגוזים הטעימה בעולם 🤍
מתכון לעוגת אגוזים בחושה רכה, אוורירית ומפוצצת בטעמים
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות
כמות מנות: 2 תבניות אינגלישקייק
- זמן הכנה
- תיאור
- תמונה
- מצרכים
- אופן הכנה
- הערות
- ערך קלורי
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- סך הכל זמן: 40 דקות
- כמות מנות: 2 תבניות אינגלישקייק
מתכון לעוגת אגוזים בחושה, העוגה שאתם הולכים להתמכר אליה!
מצרכים
- 4 כפות קוקוס
- 200 גרם אגוזי מלך
- 4 יחידות ביצים
- 1 כפית קינמון טחון
- 280 גרם קמח תופח
- 250 גרם מיץ תפוזים
- 200 גרם סוכר לבן
- 125 גרם שמן קנולה
- 1 חופן שיבולת שועל (לא חובה)
ציפוי
- 40 מ"ל מים חמים
- 2 חופני אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה
- 1)
נדליק את התנור ל180 מעלות.
- 2)
נקח קערה, נשבור אליה את הביצים ונערבב היטב יחד עם הסוכר בעזרת מטרפה.
- 3)
נוסיף את מיץ התפוזים ונערבב.
- 4)
נוסיף את השמן ונערבב.
- 5)
נוסיף את אגוזי המלך, הקוקוס והקינמון ומערבבים מעט, ובהדרגה תוך ערבוב מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- 6)
ניקח 2 תבניות אינגלישקייק, נשמן מעט ונשפוך מהמלית לתבנית, שימו לב לא עד הסוף. ניתן לפזר מעל שיבולת שועל כמו בתמונה שאנחנו עשינו אך זו לא חובה.
- 7)
נאפה למשך כ-35 דקות ונוודא שהעוגה מוכנה בעזרת שיטת הקיסם, מכניסים לעוגה ואם הוא יוצא נקי ולא נדבק אליו חלק מהעוגה- היא מוכנה.
- 8)
בינתיים נכין את הרוטב וכשהעוגה מוכנה נשפוך עליה כשהיא חמה ממנו ונפזר אגוזים טחונים, נמתין מעט שתתקרר, נחתוך ונגיש!
זהו! הנה לכם מתכון לעוגת אגוזים קל להכנה ומושלם! תהנו.