מתכון לחלה מקמח כוסמין

אוכל ביתי בקלות
חלה מקמח כוסמין

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

במצעד הריחות האהובים עליי, ניתן למקם את הריח שיוצא מהתנור בזמן אפיית חלות במקום גבוה, בין 1-2, אני מתלבטת. הריח והחגיגות שעוטפים את הבית כשמכניסים חלות לתנור זה לא משהו שניתן להסביר, ואם מדובר בחלה מקמח כוסמין, בריאה ומזינה אני בכלל אהיה מרוגשת.

חלה זה מאפה שכל חובב אפיה אוהב להכין, ההתמסרות לבצק ולתהליך ההכנה הן חלק מסיפור ההצלחה של החלות, אם תכינו אותם עם רגש ותראו להם אהבה הן יחזירו לכם שבעתיים, ונכון שמתכון שמבוסס כולו על 100% קמח כוסמין עלול להישמע מאיים, אך אני מבטיחה לכם שאם תדייקו בהוראות ההכנה, יצא לכם בצק רך וגמיש שכל כך נוח לעבוד איתו, ובסוף האפייה החלה שלכם תצא בצבע שחום מהפנט, והרכות של הלחם יישאר במשך יומיים לפחות (ומי שמכין חלות בבית יודע כמה הדבר אינו מובן מאליו)

רק בקשה אחת ממני אליכם, לאחר שהבצק מוכן וקלוע, תנו לבצק שלכם לתפוח, התפיחה השנייה היא החשובה ביותר והיא זו שתבטיח שהחלה שלכם תצא רכה כמו עננים

אז יאללה בואו נתחיל להכין יחד חלה מקמח כוסמין מלא.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • ביצה
  • 120 מ"ל שמן זית
  • 170 גרם דבש
  • קילו קמח כוסמין
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 550 מ"ל מים פושרים, 2 ורבע כוסות
  • 1.5 כפות מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח מיקסר עם וו לישה ונשפוך אליו את השמרים והקמח, נתחיל לערבב ונוסיף שמן זית, מלח ודבש.

  • 2)

    נוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביר מידי, ניתן לתקן עם מעט קמח כוסמין.

  • 3)

    נעטוף את הקערה במגבת ונניח להתפחה של שעתיים וחצי עד שלוש שעות.

  • 4)

    לאחר ההתפחה נפזר מעט קמח כוסמין על השיש ונניח את הבצק, נחלק אותו ל-4 כדורים שווים, נרדד עם היידים לנחשים ונקלע את החלה שלנו.

  • 5)

    נניח את החלה שלנו בתבנית אפייה עם נייר אפייה ונכסה במגבת להתפחה נוספת של כחצי שעה.

  • 6)

    ביינתים נחמם את התנור ל180 מעלות.

  • 7)

    לאחר ההתפחה השנייה, נקח קערה ונשבור אליה את הביצה, נמרח בעדינות על החלה ונכניס לתנור לאפייה של כחצי שעה עד שמשחים בצורה אחידה ויפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא