אם אתם רוצים להכין עוגה בחושה, אך כזו שלא רואים בכל יום – המתכון לעוגת ריבת חלב שלי היא העוגה בשבילכם. העוגה הזו ממש קלה להכנה, היא כוללת 8 מצרכים שיש לכולנו בבית ותמיד יוצאת טעימה ומוצלחת.
אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת ריבת חלב בחושה טעימה.
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 45 דקות
כמות מנות: תבנית אפייה קוגלהוף / 3 תבניות אינגליש קייק
אם אתם רוצים להכין עוגה בחושה, אך כזו שלא רואים בכל יום – המתכון לעוגת ריבת חלב שלי היא העוגה בשבילכם. העוגה הזו ממש קלה להכנה, היא כוללת 8 מצרכים שיש לכולנו בבית ותמיד יוצאת טעימה ומוצלחת.
אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת ריבת חלב בחושה טעימה.
ראשית, נחמם את התנור על 160 מעלות, חום עליון-תחתון.
במיקסר עם בלון הקצפה, נקציף את הביצים עם הסוכר והתמצית וניל, במהירות גבוהה למשך 8 דקות, כך שנקבל קציפה תפוחה מאוד.
ננמיך את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ונוסיף את השמנת החמוצה והשמן עד לקבלת בלילה אחידה
כעת, נעצור את המיקסר ובעזרת לקקן או כף עץ נקפל את הקמח לתערובת שלנו
נעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת ונאפה למשך 45 דקות, שימו לב שבסיום הבישול קיסם שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת לח עם פירורים.
כעת, נעביר את ריבת החלב שלנו לשקית זילוף (אפשר גם שקית סנדוויצ'ים אם אין לכם בבית שקית זילוף)
בעזרת סכין, נעשה פסים לאורך העוגה, בכל חור נכניס את השקית זילוף שלנו נזלף מעט ריבת חלב פנימה. ניתן לזלף את ריבת החלב בצורת שתי וערב אם אתם מסתבכים 😊
נפזר מעט אבקת סוכר להשלמת המראה המרשים ונגיש.
ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים.