מתכון לעוגת ריבת חלב מרשימה וקלה להכנה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת ריבת חלב

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות: תבנית אפייה קוגלהוף / 3 תבניות אינגליש קייק

אם אתם מחפשים עוגה בחושה קלה להכנה אך מרשימה במראה ובטעם, עוגת ריבת החלב הזו היא הבחירה המושלמת. עם שילוב של טעמים עשירים ומתוקים, העוגה הזו מצליחה להרשים בכל פעם מחדש, וכל זה בלי להתאמץ יותר מדי במטבח. המתכון פשוט וכולל רק 8 מצרכים שיש לכולנו בבית, מה שהופך אותו למתכון מנצח שאפשר להכין בכל רגע נתון.

איך לשמור את העוגה טרייה לאורך זמן?

  • אחסון בקופסה אטומה: שמרו את העוגה בקופסת פלסטיק אטומה בטמפרטורת החדר, כך היא תישאר טרייה ורכה למשך 2-3 ימים.
  • הקפאה: אפשר גם להקפיא את העוגה במנות קטנות, וכך תוכלו ליהנות ממנה בכל פעם שמתחשק לכם משהו מתוק. רק הקפידו לעטוף את הפרוסות בניילון נצמד ולשמור בקופסה מתאימה.

אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת ריבת חלב בחושה טעימה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: תבנית אפייה קוגלהוף / 3 תבניות אינגליש קייק

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 1/2 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כוס שמן קנולה
  • גביע שמנת חמוצה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם ריבת חלב
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם את התנור על 160 מעלות, חום עליון-תחתון.

  • 2)

    במיקסר עם בלון הקצפה, נקציף את הביצים עם הסוכר והתמצית וניל, במהירות גבוהה למשך 8 דקות, כך שנקבל קציפה תפוחה מאוד.

  • 3)

    ננמיך את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ונוסיף את השמנת החמוצה והשמן עד לקבלת בלילה אחידה

  • 4)

    כעת, נעצור את המיקסר ובעזרת לקקן או כף עץ נקפל את הקמח לתערובת שלנו

  • 5)

    נעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת ונאפה למשך 45 דקות, שימו לב שבסיום הבישול קיסם שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת לח עם פירורים.

  • 6)

    כעת, נעביר את ריבת החלב שלנו לשקית זילוף (אפשר גם שקית סנדוויצ'ים אם אין לכם בבית שקית זילוף)

  • 7)

    בעזרת סכין, נעשה פסים לאורך העוגה, בכל חור נכניס את השקית זילוף שלנו נזלף מעט ריבת חלב פנימה. ניתן לזלף את ריבת החלב בצורת שתי וערב אם אתם מסתבכים 😊

  • 8)

    נפזר מעט אבקת סוכר להשלמת המראה המרשים ונגיש.

    ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 5 ימים.

איך לשדרג את עוגת ריבת החלב?

אם אתם רוצים לקחת את עוגת ריבת החלב שלכם לשלב הבא, יש כמה רעיונות פשוטים שישדרגו את המנה:

  • הוסיפו שכבת קרמל: אפשר למזוג שכבה דקה של קרמל מעל העוגה לפני ההגשה להעצמת המתיקות והמרקם.
  • קישוט עם אגוזים קצוצים: אגוזי פקאן, שקדים או אגוזי לוז קצוצים יכולים להוסיף קראנץ' מעניין.
  • מילוי בריבת חלב: חצו את העוגה לחצי ומלאו אותה בריבת חלב נוספת לקבלת עוגה עשירה עוד יותר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא