זוכרים את הפיצות שהיו מכינים בעבר? הרבה לפני שלהתפיח בצק במשך 48 שעות היה פופולארי, הפיצות העבות והפשוטות בצורת ריבוע שהיו מכינים בתבנית תנור גדולה וממלאים במלא תוספות טעימות, הן היו ה-פיצות האהובות עלינו, אמא היתה מכינה את הפיצה הזו לפחות פעם בשבועיים, וכל המשפחה היתה אוכלת יחד בהנאה. עברו השנים והתבגרנו, אמא כבר לא זוכרת מאיפה היא הביאה את המתכון שהיא היתה מכינה ואני יצאתי למשימה לשחזר את הטעם הנוסטלגי הזה, ולא האמנתי כמה שזה יהיה קשה, אך מנגד כל מי ששאלתי ידע בדיוק על איזו פיצה אני מדברת, על הפיצה הביתית מהילדות של כולנו.
היחידיות של הפיצות האלו הן שהבצק שלהן ממש עבה, כמעט כמו של פוקאצ'ה טעימה. ואני שמחה להגיד שלמרות שזה היה קשה, אחרי הרבה זמן של חיפושים הגעתי למתכון מצוין, דומה מאוד לזה שאמא היתה מכינה (או לפחות איך שאני זכרתי אותו). הבצק הזה ממש קל להכנה, הוא מתמסר בקלות ויוצא אוורירי ברמות. וגם זמני ההתפחה סופר נוחים שעה התפחה עם לישה קצרה באמצע והבצק מוכן לגמרי.
ומה לגבי התוספות? התוספות כבר תלויות בכם, אתם יכולים לשים על הפיצה מה שתרצו, אני הפעם בחרתי בעלי בזיליקום ענקיים ועגבניות שרי כי זה הצטלם נהדר אבל אתם יכולים לשים תירס, זיתים, בצל, טונה ועוד.