שום קונפי הוא ממרח או סלטים, איך מגדירים אותו? לא משנה, ככה או ככה הוא אחד התוספות האהובות על בעלי, הוא מסוגל לאכול אותו בתוספת לכל דבר, מהכריך של הבוקר, לסטייק ואפילו ליד החביתה של ארוחת הערב. והמפונק הזה, הוא לא מוכן להתפשר על פחות משום קונפי שמכינים בבית, "בחוץ מה שקונים לא טעים" אז ככה יוצא שלפחות פעם בשבוע אני מכינה שום קונפי חדש כי הקודם נגמר. לא נורא שום זה בריא, לא?
כמה טיפים לפני שמתחילים
- ידעתם שבסופרים ובירקניות מוכרים שום מקולף? אני לא מעריצה גדולה של זה כי לקלף ראש שום זה כמה דקות עבודה, אבל כשמדובר ב 4-5 ראשי שום כמו במתכון הזה, השום המקולף שבסופרים פשוט מציל אותי וחוסך לי המון עבודה, לכלוך ועצבים.
- אם בכל זאת אתם קונים שום יבש עם קליפה, שימו אותו למשך 20 שניות במיקרוגל, השומים פשוט יקפצו מהקליפה בלי להפעיל הרבה מאמץ מצידכם. (אגב אם יש לכם ילדים קטנים, שימו להם כפפות ותנו להם לקלף את השום, זה ייתן לכם לפחות 15 דקות של שקט)
- אל תהיו מקובעים בתיבול, אם נגמר לכם המרווה או הטימין, שימו רוזמרין, אגב גם טימין מיובש שקונים כתבלין הולך כאן מצוין.
איך שומרים על השום קונפי לאורך זמן?
כמו שכבר סיפרתי בהתחלה, אצלי זה לא שורד יותר משבוע כי הוא פשוט נגמר, אבל שום זה חומר משמר טבעי, במיוחד בשילוב שמן הזית. לכן האחסון משחק כאן תפקיד חשוב.
לפני שאתם מכניסים את השום לצנצנת, תעקרו אותה על ידי מזיגת מים רותחים לתוך מיכל הצנצנת והחלק הפנימי של המכסה. בנוסף, חשוב גם להקפיד להכניס מזלג נקי לצנצנת בכל פעם שלוקחים כמה שומים.
אני בטוחה שאם תקפידו על שתי הנקודות האלו השום קונפי שלכם יחזיק גם חודשיים מבלי להתקלקל. (השאלה אם לא תאכלו אותו בכל הזמן הזה)
אז יאללה, בואו נתחיל להכין את השום קונפי הביתי הכי טעים שיש!