מרק עדשים חומות מתכון מנצח ליום חורפי

אוכל ביתי בקלות
מתכון מרק עדשים חומות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות: 5

מרק עדשים חומות הוא מרק מושלם ליום חורפי, מרק טעים וסמיך, כזה שיכול בקלות להחליף ארוחה שלמה. את המתכון למרק עדשים חומות הזה, קיבלתי משכנתי הקודמת, גרנו בבניין קטן בו דלתות הבית קרובות אחת לשנייה ובכל יום ורפי היא היתה מכינה את המרק הזה, וכך חדר המדרגות היה מתמלא בריח המיוחד הזה של המרק, באחת הפעמים שנפגשנו בחדר המדרגות אמרתי לה שאני חייבת להיות חצופה ולבקש ממנה את המתכון לריח הזה, היא כמובן לא הבינה מה אני רוצה ממנה, אז פשוט חיכיתי שירד גשם והבית יתמלא בריח הזה שוב, ובדיוק ברגע הזה, התייצבתי בפתח הדלת שלה והכרזתי "הריח הזה! מתכון!!!!"

וכך קיבלתי את המתכון למרק עדשים חומות, שמעבר לריח שלו, הוא פשוט המרק עדשים הכי טעים שאכלתי!

חלפו השנים והשכנה הקודמת ואני כבר לא בקשר, אך בכל יום חורפי, אני מכינה את המרק שלה ונזכרת בסיפור הזה ומעלה חיוך רחב. אז קדימה חברים, בואו נכין יחד את המרק עדשים חומות הכי טעים שאכלתם.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • כמות מנות: 5

מצרכים

ירקות

  • 2 בצלים גדולים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 גבעולי סלרי
  • עגבניה גדולה

תבלינים

  • כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית הל טחון, לא חובה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח

שונות

  • 2 כוסות עדשים חומות
  • כף רסק עגבניות
  • כפית סוכר לבן/ חום
  • 7 כוסות מים חמים

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהשריית העדשים במים קרים למשך שעה.

  • 2)

    נכין את הירקות, נחתוך את הבצלים לרצועות, נחתוך את העגבניה לקוביות, נקצוץ עבה את הפטרוזיליה.

  • 3)

    נקח סיר עם שמן ונטגן את הבצל, אחרי 3 דקות נוסיף את הסלרי ונבשל למשך 3 דקות נוספות.

  • 4)

    נוסיף עגבניה, רסק עגבניות ותבלינים ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את השום והעדשים יחד עם 7 כוסות מים חמים, נביא לרתיחה ונכסה במכסה.

  • 6)

    נבשל על אש בינונית למשך 40 דקות לריכוך העדשים, נוסיף את הפטרוזיליה ונבשל למשך 10 דקות נוספות. במידה וחסר תיבול או נוזלים זה הזמן לתק.

  • 7)

    נעביר לצלחות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא