אחד הסלטים האהובים עליי בשולחן שישי הוא סלט סלק מרוקאי שהסלק הסגול עז חתוך לגפרורים דקים, סלט קריספי ומרענן, שלא משנה כמה מכינים ממנו, תמיד הכל נגמר במהירות. את המתכון לסלק סלק הזה, אני מוציאה מספר המתכונים המשפחתי, מהמתכונים שאף אחד לא יודע מי הביא אותו לראשונה(כנראה סבתא, או סבתא של סבתא) אך המתכון חוצה דורות ומשפחות.
מעבר לטעם הנפלא של הסלט סלק, מדובר בסלט סופר בריא ומזין (לכל חבריי האנמים לדוגמא, הסלק עשיר בברזל) והוא יכול להיות תוספת נחמדה לכל מנת חלבון, או ארוחה שלמה, כמו על האש, ארוחת חג, או סתם באמצע שבוע ליד דג או חזה עוף. סופר ורסטילי וקל להכנה.
הסלט נשמר בקופסא אטומה במקרר 4-5 ימים.
אז קדימה בואו נכין יחד את המתכון המשפחתי שלנו לסלט סלק מרוקאי אמיתי, והכי חשוב שיהיה בתיאבון 😍
נתחיל בהכנת הסלק- נקלף ונחתוך את הסלק לפרוסות דקות ואז לרצועות כמו גפרורים, אם יש לכם מנדולינה היא עושה את העבודה.
2)
נקצוץ את עלי הנענע והכוסברה דק.
3)
נעביר את הסלק יחד עם העלים לקערה, נשפוך את כל שאר מיריבי הרוטב חוץ מהשקדים ונערבב היטב. אנחנו ממליצים לכם לכסות ולהכניס למקרר לכמה שעות כדי שיתפוס את הטעמים.