מתכון לעוגיות מגולגלות נוטלה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגיות מגולגלות נוטלה

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

יש משהו מנחם כמו עוגיות נוטלה מגולגלות? לדעתי אין. השילוב של הבצק הפריך עם המתיקות של הנוטלה ואבקת הסוכר שמעל יוצרת את העוגייה האהובה עליי, עוגייה כזו שתמיד רוצים ממנה עוד, ואם אפשר גם כל שבוע – שלא ייחסר לעולם מה שנקרא.

את העוגייה הזו אני מכינה שנים, פעם הייתי ממלאת אותה בתמרים ושוקולד רגיל, אך בשנים האחרונות הנוטלה היא הפייבוריטית שלי, ואם זה תלוי בי, בכל רגע נתון יש צנצנת מלאה בעוגיות מגולגלות נוטלה על השיש. אני מזמינה אתכם היום להכין איתי את המתכון המצוין הזה גם ומבטיחה לכם שלא תתאכזבו מהתוצאה הסופית שלו – עוגייה מגולגולת פריכה וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול!

אז קדימה, בואו נכין יחד את מתכון לעוגיות מגולגלות ממולאות נוטלה 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות מים
  • ביצה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • נוטלה למילוי, (עדיף שיהיה לפחות צנצנת, אבל לא נשתמש בכל הכמות)

אופן ההכנה

  • 1)

    תחילה, נחמם את התנור ל-180 מעלות (חום למעלה למטה)

  • 2)

    במיקסר נערבב את החמאה הרכה, הביצים ואבקת הסוכר לבלילה אחידה ותפוחה (דקה -שתייים)

  • 3)

    נוסיף את המים, השמן והחומץ, לאחר שנערבב הכל נוסיף גם את הקמח ואבקת האפיה. שימו לב שצריך לערבב רק עד לקבלת בצק אחיד.

  • 4)

    נעביר את הבצק למשטח העבודה ונחלק לארבעה חלקים שווים

  • 5)

    על נייר אפייה, נשים רבע ראשון של בצק נשטח מעט עם הידיים ונניח מעל עוד נייר אפייה. נשטח באמצעות מערוך למלבן דק. אני אוהבת לרדד כמה שיותר דק כי הבצק תופח מעט באפייה, אבל שימו לב שאתם לא לשים את הבצק יותר מדיי כי זה עלול לייבש את העוגייה.

  • 6)

    לאחר שהגענו לעובי הרצוי של הבצק, נמרח נוטלה בנדיבות על כל המלבן ונגלגל לגליל.

  • 7)

    נניח את הגליל שלנו  על תבנית עם נייר אפייה שהחלק שבו הבצק נגמר כלפי מטה.

  • 8)

    כשכל הגלילים מוכנים, נחרוץ בעזרת סכין את החלק העליון של הגלילם לעובי העוגיות הרצויות (שימו לב לא לחתוך עד הסוף, אלא כ-20% מגובה העוגייה) זה יעזור לנו לחתוך את העוגיות בצורה ישרה לאחר האפייה.

  • 9)

    נכניס לתנור ל- 30 דקות, כשהוגעיות מתקררות לחלוטין נחתוך אותן ונפזר אבקת סוכר

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא