עוגיות אלפחורס – מתכון מושלם

אוכל ביתי בקלות
עוגיות אלפחורס מתכון קל

זמן הכנה: 40 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 40

אין כמו עוגיות אלפחורס כדי להרגיש את הטעם המופלא של המטבח הדרום-אמריקאי במלוא תפארתו. המתכון של עוגיות האלפחורס שלי הולך איתי כבר שנים, וכל פעם אני מתרגשת מחדש מהתוצאה – עוגיות רכות, לא מתוקות מדי, שמתחברות באופן מושלם עם ריבת חלב עשירה. מדובר בעוגיות שכל ביס מהן משלב מרקם נימוח וטעם מתקתק – פשוט חוויה לכל חובב מתוקים.

סוד ההצלחה של עוגיות האלפחורס שלי

יתרון נוסף של העוגיות האלו הוא שהן נשארות נהדרות גם אחרי שבוע שלם – ויותר מזה, ככל שהזמן עובר הן רק משתבחות. ריבת החלב מתחילה להיספג בעוגיות והופכת אותן לעשירות יותר בטעמים, מה שמקנה להן רכות ונפלאות שלא ניתנת להשוואה לשום דבר אחר. לכן, גם אם תכינו כמות גדולה, אני מבטיחה שעדיין תיהנו מהן גם ימים אחרי ההכנה.

עוגיות לכל הזדמנות

עוגיות האלפחורס מתאימות לכל הזדמנות – אם זה לקפה של אחר הצהריים, כקינוח בסיום ארוחה חגיגית, או פשוט כפינוק למי שרוצה משהו קטן וטעים במהלך היום. אני אוהבת להגיש אותן בצלחת יפה עם כוס תה חם – הרכות של העוגיות משתלבת נהדר עם הטעם החמים של התה ויוצרת חוויית מתוק שקשה להתחרות בה.

אז קדימה, בואו נכין יחד עוגיות אלפחורס רכות ומפנקות שמתחברות עם ריבת חלב בצורה הכי מושלמת שיש! 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 40

Ingredients

מצרכים

  • 200 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל
  • 3 חלמוני ביצה (הצהוב)
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם קמח לבן
  • 250 גרם קורנפלור
  • שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • צנצנת ריבת חלב
  • קוקוס טחון

אופן ההכנה

  • 1)

    נשפוך למעבד מזון את החמאה אחרי שחתכנו אותה לקוביות, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר. נטחן היטב עד קבלת פירורים דקים.

  • 2)

    נוסיף לקערה את החלמונים, ואת תמצית הוניל ונעבד עד קבלת בצק.

  • 3)

    נניח נילון נצמד על השיש, נוציא אליו את הבצק ונשטח אותו לדסקית. נעטוף מ-2 הצדדים ונכניס למקרר לשעה.

  • 4)

    בינתיים נחמם את התנור ל-160 מעלות.

  • 5)

    לאחר שעה נרדד את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ ונתחיל לקרוץ קורצים עיגולים, אני אוהבת להשתמש בקוטר של 3 ס"מ, אבל אם אין לכם קורצנים, אתם יכלים להשתמש בכוס צ"יסר או כוס עם פתח קטן אחרת.

  • 6)

    נסדר את העוגיות על תבנית אפיה עם נייר אפייה ואופים 10 דקות בדיוק. שימו לב, העוגיות לא צריכות לשנות את הצבע שלהם כמעט בכלל, אם אתם רואים שהן מתחילות לשנות צבע, תוציאו אותן ישר.

  • 7)

    מוציאים את העוגיות ומחכים שיתקררו.

  • 8)

    נתחיל למלא את האלפחורס- נמלא את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ונסגור כל 2 עוגיות יחד.

  • 9)

    נשפוך קוקוס לקערה, נגלגל כל עוגיה בקוקוס ונגיש.

שדרוגים לעוגיות האלפחורס

למי שאוהב טוויסט קטן על המתכון הקלאסי, ניתן להוסיף טעם נוסף לעוגיות באמצעות קליפת לימון מגוררת או תמצית וניל שמוסיפים לבצק. אפשר גם לגלגל את העוגיות המוכנות בקוקוס מגורר לקבלת מראה חגיגי וטעם משודרג. זה בדיוק מה שהופך את האלפחורס שלי לכאלו שאי אפשר להפסיק לאכול – כל כך פשוטות, אך גם כל כך מושלמות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא