המתכון של האלפחורס הזה הולך איתי כבר שנים, הוא כל כך קל להכנה ותמיד יוצא מצוין, העוגיות שמתקבלות יוצאות רכות ולא מתוקות מדיי, כאלו שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול.
יתרון נוסף שלהם הוא שהן נשארות במצב מצוין גם שבוע אחרי ההכנה שלהן, ובנינו – ככל שהזמן עובר, הן אפילו נעשות טעימות יותר, כי ריבת החלב מתחילה להיספג גם בעוגיית מה שהופך אותן לעשירות בטעמים.
נשפוך למעבד מזון את החמאה אחרי שחתכנו אותה לקוביות, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר. נטחן היטב עד קבלת פירורים דקים.
2)
נוסיף לקערה את החלמונים, ואת תמצית הוניל ונעבד עד קבלת בצק.
3)
נניח נילון נצמד על השיש, נוציא אליו את הבצק ונשטח אותו לדסקית. נעטוף מ-2 הצדדים ונכניס למקרר לשעה.
4)
בינתיים נחמם את התנור ל-160 מעלות.
5)
לאחר שעה נרדד את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ ונתחיל לקרוץ קורצים עיגולים, אני אוהבת להשתמש בקוטר של 3 ס"מ, אבל אם אין לכם קורצנים, אתם יכלים להשתמש בכוס צ"יסר או כוס עם פתח קטן אחרת.
6)
נסדר את העוגיות על תבנית אפיה עם נייר אפייה ואופים 10 דקות בדיוק. שימו לב, העוגיות לא צריכות לשנות את הצבע שלהם כמעט בכלל, אם אתם רואים שהן מתחילות לשנות צבע, תוציאו אותן ישר.
7)
מוציאים את העוגיות ומחכים שיתקררו.
8)
נתחיל למלא את האלפחורס- נמלא את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ונסגור כל 2 עוגיות יחד.