סיפרתי כאן רבות על סבתא ג'ולי ז"ל היקרה, האישה עם הלב הכי גדול ואוהב שהכרתי ואכיר בחיי. אך איכשהו יצא שעל העוגיות מכונה שלה עדין לא דיברתי. נכון, יש הרבה גרסאות של מתכונים לעוגיות מכונה ברשת, אך את המתכון לעוגיות מרוקאיות מכונה של סבתא, אני הכי אוהבת מכל המתכונים מעבר לקשר הסנטימנטלי שיש לי (בכל זאת, סבתא!) הן תמיד מצליחות ויוצאות טעימות וחוץ מזה, הן ממש קלות להכנה, ואם אין לכם מכונה- אל דאגה, יש לי פתרון מצוין בשבילכם!
פעם העוגיות האלו היו עוגיות של סבתא לכל דבר, אך בשנים האחרונות, בכל פעם שאני הולכת לבקר את ההורים, אבא שואל אם הכנתי במקרה כמה עוגיות של סבתא ואני יכולה להביא לו ואני תמיד עונה "בדיוק הכנתי אתמול, אני אביא לך" ורצה למבטח להכין לו תבנית ענקית שלהם. וככה העוגיות האלו מחברות בין 3 דורות: המתכון שייך לסבתא – אמא של אבא, אבא ואני.
אז קדימה, לפני שאהיה רגשנית מדיי, בואו נכין יחד את המתכון של סבתא ג'ולי לעוגיות מכונה הכי טעימות שיש בעולם כולו 🤍
מצרכים (לפי כוס מידה של כוס זכוכית של הקפה ללא ידית – כוס של 200 מ"ל.)
3 ביצים
300 גרם סוכר, (כוס וחצי)
2 שקיות סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
200 גרם מרגרינה
860 גרם קמח מנופה, (קילו פחות כוס)
140 גרם קורנפלור, (כוס)
2 שקיות אבקת אפייה
1/2 כוס סומסום
1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה
1)
בקערה, נשבור את הביצים ונערבב יחד עם הסוכר והסוכר וניל עד שנקבל בלילה אחידה ותפוחה.
2)
נשים את המרגרינה כדקה במיקרו, ונוסיף אותה לקערה יחד עם מיץ התפוזים והשמן.
3)
כעת נוסיף את הקוקוס, השומשום ונערבב שוב.
4)
לבסוף נוסיף את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפיה ונערב עד לקבת עיסה אחידה ללא גושים – לא לערבב יותר מדיי זה יגרום לבצק שלנו להתייבש
5)
כעת, נעטוף את הבצק וניתן לו לנוח כ-20 דקות (בחורף אפילו 30 דקות). בינתיים נחמם את התנור על 180 מעלות, למעלה-למטה
6)
יצירת צורות העוגייה – אם יש לכם מכונת עוגיות /מטחנת בשק, תעבירו את הבצק במוכנה יחד עם החותכן של העוגיות.
אם אין לכם, אתם יכולים לשים את הבצק בשקית זילוף יחד עם צנטר כוכב ולזלף על נייר אפייה את פסים ארוכים של העוגייה. אני מודה שלמרות שיש לי את המכונה הרבה פעמים אני מתעצלת לשטוף אותה ומכינה באמצעות שקית זילוף ויוצא מצוין.
7)
נכניס את התבנית עם העוגיות שלנו לתנור למשך 25 דקות, או עד שהעוגיות יקבלו צבע שזוף יפה.