פלפלים ממולאים – המתכון המשפחתי שלי

אוכל ביתי בקלות
פלפלים ממולאים בטעם של בית

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 1 שעה 10 דקות

כמות מנות: 8

פלפלים ממולאים היא מנה סופר מנחמת וטעימה, כזו שממלאת את הלב והבטן בהרגשה של בית שאין דרך להסביר אותה.

את המתכון שלפניכם, אמא העבירה לי, אחרי שסבתא שלי העבירה לאמא וכמצופה ממתכון שעובר כבר שלושה דורות – הוא פשוט מצוין. הפלפלים הממולאים מתקבלים כרכים וטעימים עם טעם עשיר שאי אפשר להפסיק לאכול.

אני אוהבת להשתמש בפלפלים צבעוניים, כמה שיותר צבעים יותר טעים, אדום, צהוב, כתום וירוק – מה שיש בסופר.

והשלב האחרון, הוא למתקדמים ומבני עניין בלבד. לאחר שהפלפלים מוכנים, אני מכניסה את הסיר שלהם ללא מכסה לתנור, למשך 15 דקות לפחות, עד שהפלפלים מקבלים צבע שחום יפה מלמעלה.

אז קדימה, בואו נכין ביחד את סיר הממולאים המשפחתי שלי!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה 10 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 30 דקות
  • כמות מנות: 8

מצרכים

למילוי

  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 8 יחידות פלפלים צבעוניים
  • צרור כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 3/4 כוס אורז לבן

לרוטב

  • 2 כפות פפריקה
  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כף סוכר, לבן או חום
  • 3 כוסות מים חמים
  • חצי כפית בהרט

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח סיר ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום הבשר והכוסברה ונערבב עד שהבשר משנה את הצבע שלו (5 דק בערך).

  • 2)

    נוסיף את התבלינים, האורז ונערבב. נוסיף חצי כוס מים ונביא לרתיחה.

  • 3)

    נבשל למשך 7 דקות על אש נמוכה עם מכסה.

  • 4)

    לאחר שבע דקות, גם עם האורז לא מוכן נכבה את האש.

  • 5)

    נכין את הרוטב- ניקח סיר גבוהה (תבדקו שכל הפלפלים נכנסים אליו לפני שאתם מתחילים) ונשמן, לפני שהשמן מתחמם נוסיף 2 כפות פפריקה ונערבב היטב בשמן

  • 6)

    כשהשמן חם, נוסיף את שאר רכיבי הרוטב ונערבב היטב, ניתן לסגור את הסיר ולתת לרוטב להתבשל כ-10 דקות.

  • 7)

    בנתיים, נתחיל בהכנת הפלפלים– נשטוף ונחתוך לכל פלפל את הראש ונשמור בצד, ננקה מגרעינים ונמלא כל פלפל בתערובת הבשר והאורז שבישלנו, עד לגובה של 3/4 מהפלפלים (האורז צריך מקום להתנפח בו)

  • 8)

    כשהרוטב מוכן, נסדר את הפלפלים בסיר, נשפוך מעט מהרוטב לתוך כל פלפל ונכסה אותו בראשים ששמרנו.

  • 9)

    אם נשאר לכם עוד מהמלית, אני ממליצה לכם פשוט להניח אותה בסיר, היא תתבשל בתוך הרוטב ותעשיר את הטעם של הרוטב.

  • 10)

    נסגור את הסיר ונבשל למשך כ-40 דקות על אש בינונית. מדיי פעם, כדאי להרטיב את הפלפלים ברוטב כדי שהם יקבלו מהטעם של הרוטב.

  • 11)

    למתקדמים – הכניסו את הסיר ל-15 דקות לתנור, על 200 מעלות, זה ירכך את הממולאים וייתן צבע יפיפה שחום לפלפלים. (שימו לב שאתם מכניסים סיר שמותר להכניס לתנור.)

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא