אוסובוקו בתנור מתכון פשוט וטעים

אוכל ביתי בקלות
אוסובוקו בתנור מתכון קל

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 3 שעות 10 דקות

כמות מנות: 5

אוסובוקו בתנור בבישול ארוך הוא אחד המאכלים המנחמים והמרשימים שניתן להכין, במינימום זמן ומינימום מאמץ. הוא מושלם לימי החורף הקרים, לארוחה חגיגית או ארוחת שבת מסורתית. המתכון שאני משתפת איתכם היום, הולך איתי כבר שנים רבות, כל כך הרבה שנים שאינני זוכרת איך הוא הגיע לידיי. אך מה שבטוח הוא שתמיד שאני מכינה את המתכון של האוסובוקו בתנור הזה, הוא מצליח וזוכה לתשואות מפי הסועדים.

אוסובוקו הוא בשר שריר עם עצם, הוא בדרך כלל נמכר כקוביות או פרוסות והעצם שלו מלאה במח עצם המעניק טעם עשיר למנה ועמוק. בסיום הבישול, הבשר יוצא כל כך רך שהוא נושר מהעצם שהיה מחובר אליה לפני. בקיצור, אתם חייבים להכין כדי להבין על מה מדובר!

וכשם הבלוג שלי, אוכל ביתי בקלות, גם הפעם מדובר במתכון שתכינו במינימום מאמץ, 15 שעה והסיר מוכן לתנור, וכל מה שנותר לכם לעשות זה להמתין בסבלנות וליהנות מהניחוחות העולים מהתנור. (טוב נו, יכול להיות שיהיו גם קצת כלים שצריכים ניקוי)

אוסובוקו בתנור עם ירקות שורש

לצד מה מגישים את האוסובוקו?

אני אוהבת להגיש את האוסובוקו ליד פירה, תפוחי אדמה קריספיים בתנור או ירקות טריים, כדי ליצור קונטרסט לירקות שנצלו הרבה זמן בתנור. בגלל שאוסובוקו היא בכלל מנה איטלקית, שם נוהגים להגיש אותה לצד רוטב גרמולטה, כך שאם אתם רוצים זו אופציה נפלאה (וטעימה) כדי להוסיף עוד מימד של טעם למנה המוצלחת.

מתכון לרוטב גרמולטה

מצרכים:

  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

נקצוץ את הפטרוזיליה השטופה שלנו ונערבב יחד עם שאר המרכיבים.

מומלץ לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך

אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון לאוסובוקו בתנור

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות 10 דקות
  • סך הכל זמן: 3 שעות 25 דקות
  • כמות מנות: 5

מצרכים

  • 5 חתיכות אוסובוקו עגל עם עצם, בעובי של כ-5 ס"מ
  • 5 גזרים קלופים
  • 3 בצלים קלופים
  • 3 עגבניות
  • פלפל חריף קטן, לא חובה
  • ראש שום שלם
  • 5 ענפי סלרי ללא העלים
  • 5 פטריות
  • שורש סלרי, אל תוותרו, מוסיף המון טעם למנה
  • ענף רוזמרין
  • ענף תימין
  • 2 כוסות יין לבן
  • 3 עלי דפנה
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם את התנור ל-200 מעלות, למעלה ולמטה.

  • 2)

    נמליח ונפלפל את האוסובוקו שלנו, משני הצדדים. נחמם מחבת עם שמן זית ונצרוב את האוסובוקו שלנו כ-3 דקות מכל צד.

  • 3)

    נניח את חתיכות האוסובוקו בתוך תבנית שמתאימה לתנור, אני אוהבת לקחת תבנית גדולה ולהניח עליה את כל האוסובוקו אחד ליד השני, ולא אחד על השני.

  • 4)

    כעת נחתוך את הירקות –  את הבצלים, ראש השום והעגבניות נפרוס לחצי, את שורש הסלרי, ענפי הסלרי והגזרים נחתוך ל-3 חתיכות שוות, את הפטריות אני אוהבת להשאיר שלמות (ללא הרגל) אך אם תרצו תוכלו לחתוך אותן ולהשאיר את הרגל.

  • 5)

    במחבת שהשתמשנו מקודם, נוסיף מעט שמן זית אם חסר ונקפיץ את כל הירקות יחד: בצל, עגבניות, גזרים, ענפי הסלרי, פטריות, עגבנייה, שורש סלרי, ופלפל חריף אחד שלם (למי שאוהב). אנחנו נרצה לקבל צבע שחום מעט אך לא שרוף ובעיקר שכל הטעמים יתערבבו, תנו לירקות שלכם קצת זמן להתרכך.

  • 6)

    כעת, נסדר את הירקות שלנו בתבנית בין חתיכות האוסובוקו ונוסיף את ראש השום

  • 7)

    נוסיף את 2 כוסות יין לבן טעים, 4 כוסות מים ואת ענפי הרוזמרין, התימין ועלי הדפנה שלנו. נתבל במלח ופלפל ונכסה עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, שימו לב לכסות את התבנית היטב.

  • 8)

    נכניס את התבנית לתנור למשך 3 שעות

  • 9)

    לאחר שלוש שעות, נוריד את נייר האפייה ונייר הכסף ו"נשקה" מעט את חתיכות האוסובוקו שלנו, נחזיר לתנור ל10 דקות אחרונות, ללא הכיסוי.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא