מאפינס אוכמניות מתכון פשוט וטעים

אוכל ביתי בקלות
מתכון למאפינס אוכמניות קל להכנה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: 12

אחד הדברים שאני פשוט לא מוותרת עליהם כשאני בחו"ל זה עצירת חובה בסטארבקס. תמיד אותו דבר: פראפוצ'ינו וניל ומאפינס אוכמניות. גם כשקר בחוץ והמעלות צונחות לאפס, זה התענוג הקטן שלי בכל טיול. למרות שהמאפינס במתכון הזה לא זהים במדויק למה שתמצאו בסטארבקס, הם תפסו לי מקום של קבע ואני ממש לא מתכוונת להחליף אותם.

במיוחד בימי החורף הקרים, אין כמו להכין את המאפינס האלה ולהתמלא בתחושה חמימה ומנחמת, כשהבית מתמלא בריח של מאפה טרי. הם קלים להכנה בצורה מפתיעה – תוך 10 דקות אתם כבר דוחפים מגש מלא מאפינס לתנור! כל מה שנשאר זה להרתיח מים לקפה וליהנות ממאפינס חמים ומתוקים.

הערה חשובה- המתכון יוצא מצוין גם עם אוכמניות קפואות וכמובן שעם אוכמניות טריות, אם אתם משתמשים באוכמניות קפואות, אל תפשירו אותן ותשימו אותן בבלילה כשהן קפואות

אז קדימה, בלי לבזבז זמן – הכינו את הקפה שלכם, בואו נכין יחד מאפינס אוכמניות טעים בטירוף 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 34 דקות
  • כמות מנות: 12

מצרכים

  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • כוס אוכמניות
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס חלב
  • כוס אוכמניות, (ראו הערה למעלה)

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם תנור ל-180, חום עליון – תחתון.

  • 2)

    בקערה, נערבב את החמאה (הרכה) עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה

  • 3)

    נוסיף את הביצים, אחת אחרי השניה, את המלח, תמצית הוניל והחלב

  • 4)

    לבסוף, נוסיף את הקמח המנופה ואבקת האפייה ונערבב רק עד לעיסה אחידה ללא גושים

  • 5)

    נוסיף את האוכמניות לתערובת ובעזרת מרית נערבב אותן במלית, בתנועות קיפוליות

  • 6)

    נעביר את המלית לתבנית השקעים שלנו, אני אוהבת להשתמש בעטרות נייר (פחות לכלוך) אך אם אתם לא רוצים או שאין בבית, זה לא נורא, פשוט תשמנו את התבנית בעזרת ספריי שמן. שימו לב למלא את השקעים רק עד לגובה של 3/4 מגובה השקע, המאפינס תופח בזמן הבישול.

  • 7)

    מכניסים לתנור למשך 25 דקות, או עד שקיסם יוצא לח עם מעט פירורים.

איך לשדרג את המתכון?

אם אתם רוצים לקחת את המאפינס אוכמניות שלכם לשלב הבא, אפשר להוסיף קצת גרידת לימון לבלילה כדי להוסיף טוויסט רענן וחמצמץ. עוד רעיון טעים הוא להוסיף קצת שוקולד לבן קצוץ למאפינס – זה משתלב מעולה עם האוכמניות ויוצר מרקם קרמי ועשיר. ואיך אפשר בלי קצת קראמבל למעלה? תערובת פריכה של קמח, חמאה וסוכר חום תשדרג את המאפינס שלכם ותהפוך אותם לקצת יותר מפנקים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא