מתכון לצ'ימיצ'ורי מ-8 מרכיבים שיש לכל אחד בבית!

אוכל ביתי בקלות
מתכון לצ'ימיצ'ורי

זמן הכנה: 2 דקות

זמן בישול: 5 דקות

כמות מנות:

צ'ימיצ'ורי תמיד בא בטוב, הוא מתאים לכל ארוחה בשרית, ליד מאפים, דגים או סתם שבא לנו קצת חריף. המתכון שלפניכם הוא מתכון קל בטירוף, משמונה מרכיבים שבטוח יש לכם כבר בבית.

צ'ימיצ'ורי הגיע אלינו מהמטבח הארגנטינאי, ולמרות שכל אחד מכין אותו שונה מעט, הבסיס תמיד נשמר, המון ירוקים, שום ושמן זית. השוני בין המתכונים הוא בדרך כלל התבלינים שמוסיפים וסוג הירק שמשתמשים בו, וזה גם המקום לציין שאם אין לכם מספיק פטרוזיליה אתם יכולים להוסיף כוסברה במקום והטעם לא יפגע (להפך..).

כמה זמן אפשר לאחסן רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי?

אם תאחסנו את הצ'ימיצ'ורי שהכנתם בצנצנת נקיה או קופסא אטומה במקרר, הוא יכול להישמר שבוע. שימו לב שאחרי יומיים במקרר הצבע הירוק העז של הירוקים ידהה, זה לא אומר שהצ'ימיצ'ורי התקלקל זה פשוט התגובה של הירוקים למקרר.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 2 דקות
  • זמן בישול: 5 דקות
  • סך הכל זמן: 7 דקות

מצרכים

  • צרור פטרוזיליה גדול
  • 5 שיני שום
  • 2 פלפל אדום חריף, אם אתם לא אוהבים חריף תשתמשו באחד
  • 0.5 כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
  • 0.5 בצל סגול
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן , או חומץ תפוחים

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף ונקלף את השום והבצל, נחתוך לקוביות.

  • 2)

    נשטוף את הפלפלים, נוריד את החלק העליון וננקה מגרעינים.

  • 3)

    במערבל מזון, נקצוץ את הפטרוזיליה יחד עם כל המרכיבים למעט החומץ והשמן. שימו לב, חשוב לעשות זאת בפולסים- טחינה, עצירה, טחינה, עצירה..

  • 4)

    נוסיף את השמן והחומץ ונמשיך לטחון, עד שתצא לנו תערובת גסה ואחידה, אנחנו לא רוצים שייצא לנו צ'ימיצ'ורי גרוס. זה הזמן לתקן במלח פלפל ואפילו שמן אם חסר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא