מאפינס אוכמניות מתכון פשוט וטעים

אוכל ביתי בקלות
מתכון למאפינס אוכמניות קל להכנה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: 12

תמיד כשאני מטיילת בחו"ל, יש לי עצירת חובה בסטארבקס, ובאופן קבוע אני חייבת להזמין פראפוצ'ינו וניל ומאפינס אוכמניות. ובלי העצירה הזו אף טיול לא מושלם, גם אם בחוץ המעלות נושקות לאפס, אני לא מוותרת על התענוג, שיא הישראלית מצידי 😂 ולמרות שהמתכון הבא לא זהה בטעם (ובניראות) לזה של סטארבקס, אני שומרת לו אמונים ולא מוכנה להחליף אותו כלל.

את המתכון הזה, של המאפינס אוכמניות, אני אוהבת להכין בימי החורף הקרים, יש בו משהו כה מנחם וטעים, שממלא את הבית בריח של מאפים חמים וטעימים, הריח האהוב עליי. ובכלל, אם נתעלם מכל היתרונות האלו, מדובר באחד ממתכוני המאפינס הקלים ביותר שתכינו, תוך 10 דקות מגש המאפינס שלכם כבר ייכנס לבישול בתנור ולכם יישאר רק לחכות להרתיח את המים לקפה ברגע שהמאפינס מוכנות.

הערה חשובה- המתכון יוצא מצוין גם עם אוכמניות קפואות וכמובן שעם אוכמניות טריות, אם אתם משתמשים באוכמניות קפואות, אל תפשירו אותן ותשימו אותן בבלילה כשהן קפואות

אז קדימה, בלי הרבה דיבורים – בואו נכין יחד מתכון למאפינס אוכמניות 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 34 דקות
  • כמות מנות: 12

מצרכים

  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • כוס אוכמניות
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס חלב
  • כוס אוכמניות, (ראו הערה למעלה)

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם תנור ל-180, חום עליון – תחתון.

  • 2)

    בקערה, נערבב את החמאה (הרכה) עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה

  • 3)

    נוסיף את הביצים, אחת אחרי השניה, את המלח, תמצית הוניל והחלב

  • 4)

    לבסוף, נוסיף את הקמח המנופה ואבקת האפייה ונערבב רק עד לעיסה אחידה ללא גושים

  • 5)

    נוסיף את האוכמניות לתערובת ובעזרת מרית נערבב אותן במלית, בתנועות קיפוליות

  • 6)

    נעביר את המלית לתבנית השקעים שלנו, אני אוהבת להשתמש בעטרות נייר (פחות לכלוך) אך אם אתם לא רוצים או שאין בבית, זה לא נורא, פשוט תשמנו את התבנית בעזרת ספריי שמן. שימו לב למלא את השקעים רק עד לגובה של 3/4 מגובה השקע, המאפינס תופח בזמן הבישול.

  • 7)

    מכניסים לתנור למשך 25 דקות, או עד שקיסם יוצא לח עם מעט פירורים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא