מתכון לעוגת גזר בריאה

אוכל ביתי בקלות
עוגת גזר מתכון קל

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

עוגת גזר בחושה עם אגוזים שמרוב ששמנו גזר היא כבר כתומה ומתקתקה אבל מתוקה של גזר טרי ולא של סוכר ושאר החברים האלו. עוגה כזו ששותים ליד הקפה ופתאום יוצאים קולות לא רציונליים "וואו" "ממ" וכו' בדיוק עוגת גזר כזו – היא אחת העוגות האהובות עליי, רק מלכתוב עליה כאן בבלוג אני יודעת שביום שישי אני אכין אותה שוב!

המתכון הזה, הולך איתי כבר כמעט שני עשורים (ואני בת 29, אז תעשו חישוב לבד 😉) בתיכון היתה לי חברה, לילך שמה, היינו יושבות בקופי בין בקניון ערים בכפר סבא מדיי יום אחרי הלימודים, אני הייתי שותה את האייס בלנד הנצחי שלהם והיא היתה מזמינה קרואסון חמאה ועוגת גזר, הקוראסון חמאה היא מוגש עם חבילה קטנה של ריבה – ובכל פעם לילך היתה מורחת את הריבה על עוגת הגזר הבחושה ואורזת את הקרואסון לאימה, אני באותה תקופה לא אהבתי עוגת גזר, וחוץ מזה אם כבר עוגה אז איך אפשר לסרב לעוגת שוקולד או עוגה מתוקה אחרת? ועוד להעדיף עוגה המבוסס על ירק? זה לא הסתדר לי. באחת הפעמים הגיעו מים עד נפש – "היוחם אני מזמינה גם עוגת הגזר" אמרתי למוכר שכבר הכיר אותנו, לילך היתה בשוק! שנים שהיא התכננה שאטעם רק ביס אחד ולא הסכמתי.

עוגת הגזר הגיעה ואני לקחתי ביס אחד ומיד הבנתי, לילך צדקה כל הזמן הזה, ואומנם עדין לא הצלחתי להבין את השילוב בין ריבת גזר לריבה ואת זה אשמור ללילך המיוחדת, אך את עוגת הגזר הבחורה והפשוטה הזו, אימצתי במהרה.

עוד באותו יום חזרתי הביתה והכנתי עוגת גזר, היא לא הכי טעימה וגם זו שאחריה, בשלישית כבר ניסיתי לעשות 1+1 בין המתכונים ויצא לי המתכון שלפניכם – ומאז ועד היום הוא הולך איתי, מתכון לעוגת גזר בריאה, אך טעימה והכי הכי חשוב – סופר קלה להכנה!

אז קדימה בואו נכין ביחד עוגת גזר, מתכון בעשר דקות עבודה מקסימום! 🥕🥕🥕

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

מתכון לעוגת גזר אוורירית וטעימה במיוחד

מצרכים

  • 140 גרם קמח לבן
  • 210 גרם קמח חיטה מלאה
  • 500 גרם גזר
  • 4 ביצים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 180 מ"ל שמן זית
  • כף דבש
  • 200 גרם סוכר חום
  • שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל- 160 מעלות.

  • 2)

    נקצוץ דק את אגוזי המלך ונשים בצלוחית.

  • 3)

    נקלף את הגזרים ונגרד אותם בעזרת פומפיה.

  • 4)

    נקח קערה ונטרוף בה את הביצים היטב, נוסיף שמן, קינמון, מלח, סוכר דבש, סודה לשתייה ואבקת אפיה ומערבבים היטב.

  • 5)

    נוסיף את הקמח הלבן ההדרגה תוך כדי ערבוב ולאחריו את הקמח המלא, נערבב, נוסיף את האגוזים והגזר ונערבב היטב עד תיווצר תערובת אחידה.

  • 6)

    נשמן מעט 2 תבניות אינגלישקייק ונשפוך את הבלילה לכל תבנית, לא עד הסוף אלא 3/4 מגודל התבנית.

  • 7)

    נאפה למשך 30-35 דקות עד שהעוגות נאפות ומתייצבות. נוציא מהתנור לקירור ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא