מתכון למוקפץ בקר הכי טעים שיש – עם הרוטב הסודי שלי

אוכל ביתי בקלות
מוקפץ רצועות בקר מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 4

מוקפץ הוא תמיד מנה שמביאה איתה שמחה לשולחן, ואין ספק שהמתכון הזה למוקפץ בקר הוא אחד מהטובים ביותר! מדובר במנה שמורכבת מחתיכות בשר בקר רכות ועסיסיות, ירקות פריכים, ורוטב סודי ומיוחד שמשדרג את המנה כולה. התוצאה היא מנה עשירה, צבעונית, וטעימה בטירוף שמתאימה לכל ארוחה – החל מארוחות ערב קלות ועד ארוחות סופ"ש מפנקות.

מה שמיוחד במנה הזו הוא האפשרות לגוון ולהוסיף ירקות שאתם אוהבים, כך שהיא מתאימה לכל טעם והעדפה אישית. אני אישית אוהבת להוסיף קצת חריפות למנה, אבל כמובן שאפשר לוותר על הפלפל החריף אם אתם לא חובבים חריף, או אם ילדים אוכלים איתכם.

למה להכין את המתכון למוקפץ בקר הזה?

המוקפץ הוא מנה מושלמת בזכות השילוב של מהירות הכנה עם טעמים נפלאים. מדובר במנה בריאה, מלאה בחלבונים וירקות, שמכינים במהירות יחסית – תוך פחות מ-30 דקות יש לכם ארוחה שלמה, טעימה ומשביעה. המנה הזו גם גמישה מאוד – אפשר לשחק עם הירקות והתיבולים לפי הטעם האישי, ולהכין אותה חריפה או עדינה יותר לפי העדפה.

איך לאחסן את השאריות?

אם נשארו לכם שאריות מהמוקפץ, תוכלו לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר למשך יומיים-שלושה. את המוקפץ ניתן לחמם במחבת עם מעט שמן על חום נמוך כדי להחזיר אותו לחיים בלי לייבש את הבשר והירקות. אפשר גם להגיש את השאריות עם אטריות או אורז – זה הופך את הארוחה לחדשה ורעננה.

אז קדימה, בואו נכין יחד את המנה המדהימה הזו – מוקפץ בקר מהיר, טעים ועשיר בטעמים שמיועד לכל אוהבי האוכל המוקפץ! 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 650 גרם בשר בקר חתוך לרצועות
  • חבילת נודלס עבה
  • 1 גמבה ירוקה
  • 1 פלפל חריף
  • 1 גמבה אדומה
  • 2 בצלים
  • 3 גזרים
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס טריאקי
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי
  • 2 כפיות שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    נבשל את הנודלס לפי הוראות היצרן.

  • 2)

    בינתיים נשטוף ונחתוך את הירקות לרצועות.

  • 3)

    ניקח מחבת ונקפיץ את רצועות הבשר דקה מכל צד שיהיו 1/2 מוכנות ונשים בצלחת.

  • 4)

    נכין את הרוטב, בקערה נערבב את רוטב סויה, צילי וטריאקי יחד עם שום כתוש.

  • 5)

    נתחיל בטיגון הירקות, נקפיץ את רצועות הבצל, עם הגזר, לאחר 4 דקות נוסיף את הפלפלים ולאחר 3 דקות נעביר את הנודלס למחבת, נוסיף את רצועות הבקר והרוטב ונערבב היטב.

  • 6)

    נבשל למשך 3-4 דקות, נעביר לצלחות, נקשט בבצל ירוק ונגיש.

איך לשדרג את המוקפץ?

למרות שהמתכון הבסיסי למוקפץ בקר כבר טעים מאוד, יש כמה דרכים נהדרות לשדרג אותו. תוכלו להוסיף ירקות כמו פטריות פרוסות, תירס גמדי, או גזר פרוס דק כדי להעשיר את הטעמים והמרקמים. אם אתם אוהבים יותר טעמים אסיאתיים, הוסיפו כמה טיפות של שמן שומשום ורוטב סויה איכותי לרוטב הסודי שלכם – זה ייתן למנה טעם עמוק ועשיר יותר. בנוסף, אפשר להוסיף שומשום קלוי מעל המנה בסיום ההקפצה לקבלת קראנצ' קל.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא