מרק שעועית תמיד מעלה בי תחושות מעורבות. זה מסוג המרקים שאין אמצע – או שאוהבים אותו בטירוף או שלא מבינים איך בכלל אוכלים את זה. אני מוצאת את עצמי פעם אוכלת סיר שלם לבד, ופעם מכינה אותו לאבא שלי היקר ולא יכולה אפילו לגעת בו. אבל מה שבטוח, למי שאוהב – זה אחד המרקים העשירים והמחממים שיש.
המתכון שאני משתפת היום מגיע מדודה שלי, אחות של אבא, שקיבלה אותו מהדודה האהובה שלהם, אנט ז"ל. אנט הייתה מכינה את המרק הזה בכל חורף עבור כל האחיינים שלה, והם היו יושבים סביב השולחן, אוכלים בשקיקה ומחכים למנה הבאה. זה היה מתכון קבוע במשפחה, וזה לא מפליא שעד היום אנחנו ממשיכים להכין אותו ולהעביר אותו הלאה. היום, אני גאה לשתף אתכם במתכון המיוחד הזה, שנשמר באהבה במשך שנים.
למה להכין את המתכון הזה?
מעבר לטעמים הנפלאים שלו, מרק שעועית הוא מנה מחממת ומשביעה שמתאימה בדיוק לימי החורף הקרים. השעועית עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים, מה שהופך את המרק למנה מזינה ומרגיעה שאפשר ליהנות ממנה כארוחה שלמה. כל המרכיבים פשוטים וזמינים, והבישול עצמו לא דורש יותר מדי עבודה – רק סבלנות בזמן שהשעועית מתבשלת ומתרככת.
איך לאחסן את המרק שנשאר?
מרק שעועית הוא מסוג המרקים שרק משתבחים עם הזמן, אז אם נשאר לכם, אל דאגה! ניתן לשמור את המרק בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים, והוא יישאר טעים ומלא בטעמים. אם תרצו לשמור אותו לתקופה ארוכה יותר, אפשר להקפיא אותו במנות אישיות. פשוט להפשיר ולחמם כשמתחשק לכם משהו חם ומשביע. זהו פתרון מושלם לארוחות מהירות כשאין זמן לבשל.
אז קדימה, בואו נכין יחד את מרק השעועית המיוחד הזה, שיחמם אתכם וייתן לכם טעם של בית בכל ביס 😊
נכין את הירקות- נקלף את הבצל והשום, את הבצל נקצוף ואת השום נחתוך לפרוסות דקות. נשטוף ונפרוס לפרוסות את הכרפס.
3)
נקח סיר גדול, נשפוך אליו את השמן ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום ונערבב למשך דקה.
4)
נוסיף את הסלרי ונטגן למשך 5 דקות עם ערבוב מתמיד.
5)
נוסיף את רסק העגבניות ומבשלים למשך 2 דקות עם ערבוב מתמיד, לאחר מכן נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב.
6)
נוסיף את השעועית לאחר סינון לסיר, נוסיף את המים החמים ונביא לרתיחה.
7)
נבשל על אש קטנה למשך שעתיים עד שהשעועית רכה, נטעם ונתקן תבלינים במידה וחסר.
8)
נגיש לצלחות, אני אוהבת לסחוט מעט לימון מעל (לא חובה). בתיאבון!
איך לשדרג את המרק שעועית שלכם?
למרק השעועית יש כל כך הרבה גרסאות ושדרוגים שאפשר להוסיף לו. אם אתם רוצים להוסיף קצת חריפות, אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ או פפריקה חריפה במהלך הבישול. אם אתם אוהבים את המרק שלכם יותר עשיר, אפשר להוסיף קוביות של תפוחי אדמה או בטטה, שייתנו מרקם קרמי ומתיקות עדינה. אם אתם ממש אוהבים בשר במרקים שלכם, אפשר להוסיף חתיכות של בשר בקר או אפילו נקניקיות חתוכות – זה יוסיף עומק של טעמים ויגרום למרק להיות עוד יותר משביע.