מוקפץ טופו וירקות מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
מוקפץ טופו עם ירקות מתכון

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 6

כבר סיפרתי כאן בעבר על היום שבו אחותי הקטנה הודיעה לי שהיא צמחונית ונפלה לי הלסת. מאז עברו הרבה מים בנהר והיום אני כבר מומחית במתכונים לאוכל צמחוני. היום אני משתפת מתכון נוסף בסדרת המתכונים הצמחוניים (ואם תחליפו את הדבש בסילאן או ממתיק אחר, הרי לכם גם מתכון טבעוני) את המתכון הזה אנחנו אוכלים המון בבית, ולמרות שהוא התחיל כ"מה שמכינים שענבר מגיעה" מהר מאוד הוא הפך למתכון מן המניין, כזה שכיף להכין כארוחת צהרים באמצע השבוע, ולא סתם – הוא משביע, עשיר בטעמים וסופר קל להכנה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

ולגברי הירקות- אני בדרך כלל מאוד נאמנה לירקות שכתבתי במתכון, אך אם אין לכם את כל המרכיבים אל חשש, עברו לרכיב הבא ואני בטוחה שיצא לכם נפלא 😊

אז קדימה – בואו נכין יחד מוקפץ טופו וירקות בעשר דקות עבודה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • 3 גזרים
  • 3 גמבות אדומות
  • 2 קופסאות פטריות שמפניות
  • 1/2 פלפל אדום חריף, לא חובה
  • מעט ג'ינגר מגורד
  • חבילת אטריות אורז
  • 1 חבילות טופו
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף דבש
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת האטריות לפי הוראות היצרן, חשוב להפסיק את הבישול ממש קצת לפני שהאטריות מוכנות.

  • 2)

    ביינתים נתחיל בחיתוך הירקות לרצועות. נחתוך את הטופו לקוביות.

  • 3)

    נקח מחבת רחבה או ווק עם שמן ונטגן את הגזר, אחרי 2-3 דקות נוסיף את הגמבה והפלפל, אחרי 2 דקות נוסיף את הפטריות והג'ינגר ונערבב היטב.

  • 4)

    נוסיף את קוביות הטופו ואחרי 5 דקות בישול את הרטבים- צילי, טריאקי, סויה ודבש ונערבב היטב.

  • 5)

    נסנן את האטריות ונוסיף אותן למחבת, נערבב היטב ונבשל למשך 3-4 דקות.

  • 6)

    נעביר לצלחות, נפזר מעט שומשום מעל ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא