מתכון למרק תירס נוסטלגי וקל להכנה

אוכל ביתי בקלות
מתכון למרק תירס

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 4

מגיל צעיר, אהבתי אוכל מנחם שמביא איתו זיכרונות. אחד מהמאכלים שתמיד החזירו אותי אחורה לשנות ה-90 הוא מרק התירס המתוק שהיו מגישים ברשתות האוכל הסיני בקניונים. אין כמו לטבול את הכפית במרק חם וטעים, עם אותם נטיפי ביצה שהיו צפים במרק ונותנים לו טעם מיוחד. זו בדיוק הסיבה שהחלטתי לשחזר את המתכון האהוב הזה – כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מאותה חוויה נוסטלגית.

מה הופך את מרק התירס הזה למיוחד?

המרק הזה לא רק טעים, אלא הוא גם מאוד פשוט להכנה. עם מספר מצרכים בסיסיים ותהליך הכנה קצר, אפשר לקבל מנה מושלמת שמחזירה אתכם אחורה בזמן. אחד הסודות של המתכון הזה הוא נטיפי הביצה שנוספים בסוף הבישול, ויוצרים שכבה עדינה וטעם מיוחד במרק. אני יודעת שזה עשוי להישמע מעט מאיים, אבל אל תוותרו על החלק הזה. הביצה מתבשלת לחלוטין ואתם יכולים להמתין כמה דקות נוספות אם אתם רוצים להיות בטוחים לחלוטין.

התאמות אישיות למרק תירס מושלם

למרות שמדובר במנה נוסטלגית, תמיד אפשר לשחק עם המתכון בהתאם לטעם שלכם. רוצים מרק קצת יותר עשיר? אפשר להוסיף מעט שמנת לבישול או אפילו חתיכות קטנות של חזה עוף בשביל גרסה משודרגת. שימו לב גם לכמות – המתכון הזה מספק בערך 3-4 מנות בינוניות, אז אם אתם מבשלים לארוחה גדולה יותר, פשוט תכפילו את הכמות וכולם יזכו ליהנות מהטעמים.

אז קדימה, בואו נחזור יחד לשנות ה-90 עם מרק התירס המתוק והנוסטלגי הזה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 2 קופסאות שימורים גרעיני תירס מתוק
  • 4 כוסות מים חמים
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    בסיר, נשים קופסת תירס אחת כולל הנוזלים שלה, ונטחן עם בלנדר מוט עד שנוצר מרקם סמיך, אני אוהבת להשאיר חלק מגרגרי התירס מרוסקים לגמרי וחלק כגושים קטנים.

  • 2)

    נוסיף את הקופסה השנייה כולל הנוזלים שלה יחד עם 3 כוסות מים ונביא לרתיחה של הסיר

  • 3)

    כשהמרק מגיע לרתיחה לוקחים כוס ושופכים אליה את הקורנפלור, המלח והפלפל וממלאים אותה במים חמים. מערבבים היטב עד שכל גושי הקורנפלור נעלמים לגמרי ומוסיפים למרק. מערבבים היטב. (תשימו לב שממש חשוב לערבב את זה, כי אחרת ייווצרו לנו גושים במרק)

  • 4)

    מבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית ואז מוסיפים רוטב סויה ושמן שומשום ומבשלים עוד 3 דקות.

  • 5)

    בקערה טורפים את הביצים היטב עם מזלג.

  • 6)

    שופכים בצורה מעגלית ובעדינות את הביצים לתוך המרק, מחכים 2 דקות ואז מערבבים ממש בעדינות. בשלב הזה נטיפי הביצים יעלו למעלה וזה סימן שהם מתבשלים. נמתין עוד דקה עד דקה וחצי כדי להבטיח את הבישול שלהם, ונגיש חם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא