גוואקמולי הוא בדיוק המתכון הקליל והכיפי הזה שכל פעם שאני מכינה אותו, אני מרגישה כאילו אנחנו בחופשה על חוף מקסיקני – אפילו אם זה רק בראש שלנו! הסיפור מאחורי המתכון הזה הוא מעניין במיוחד: כשעוד היינו זוג צעיר, הלכנו אני ובעלי לסדנת בישול מקסיקני, ומתוך כל מה שלמדנו שם, דווקא המתכון הזה תפס לנו מקום של קבע במטבח. מאז, כל פעם שבא לנו משהו לנשנש, הוא הדבר הראשון שעולה בראש – יחד עם נאצ'וס פריכים וסלסת עגבניות חריפה.
אבל יש כאן משהו שחשוב לדעת – הגוואקמולי הוא אחד מהממרחים שלא אוהב לחכות! לכן אני תמיד ממליצה להכין אותו בכמות קטנה. ברגע שהוא מוכן, הכי כיף לנשנש מיד, כי אחרי כמה שעות הוא מאבד את הקסם שלו (והצבע הירוק היפה).
איך להכין גוואקמולי שתמיד ייצא טעים?
הסוד הוא באבוקדו הבשל. אם האבוקדו קשה מדי – חכו איתו קצת, תנו לו לשבת בחוץ ולספוג קצת שמש, כי הגוואקמולי הזה מגיע לשיא כשהוא קרמי ורך. והכי חשוב – שימו מספיק לימון, גם בשביל הטעם וגם בשביל לשמור על הצבע הירוק שלו. אם בא לכם קצת פיקנטיות, אפשר להוסיף צ'ילי קצוץ קטן – זה רק יוסיף!
אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לגוואקמולי קל להכנה.