מרק כתום סמיך וחורפי

אוכל ביתי בקלות
מרק כתום

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 8

מספר הקלוריות: 67.4

יש משהו מנחם יותר מקערת מרק חם וטעים בחורף? ואם יש בצד מעט קרוטונים אז בכלל; קניתם אותי!

מה שאני הכי אוהבת במתכון הזה, זה את הפשטות שלו, אין כאן שימוש בהמון כלים וטכנולוגיות, כל מה שצריך זה לנקות, לקלף ולחתוך לקוביות את הירקות וזהו – הירקות יתרככו מעט ואז נוכל לטחון את המרק ולהגיש אותו חם.

המרק הזה תמיד תמיד מצליח, היופי הוא שגם אם אין לכם את הכמויות המדויקות שרשומות למטה, הוא עדין יצא לכם טעים.

אני אוהבת להגיש אותו עם קרוטונים או גרעיני דלעת כשאני ממש רוצה להרשים, בארוחה חלבית אני תמיד אגיש אותו עם כף שמנת חמוצה מעל, זה הופך את כל המנה למרשימה ומיוחדת, במינימום זמן הכנה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 8
  • מספר הקלוריות: 67.4

מצרכים

  • 2 בטטות
  • בצל לבן גדול
  • 4 גזרים
  • 300 גרם דלעת או דלורית
  • קורט ג'ינג'ר מגורד
  • 2 שיני שום
  • כפית כורכום
  • 2 כפיות מלח
  • חצי כפית פלפל טחון

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נקלף את הירקות שלנו

  • 2)

    כעת כשכל הירקות מקולפים, נחתוך אותם לקוביות ונניח בסיר עמוק. (עוד לא להדליק את האש😊)

  • 3)

    נמלא את הסיר במים בגובה הירקות ונוסיף את התבלינים שלנו

  • 4)

    נביא את הסיר לרתיחה, ננמיך להבה ונבשל 20 דקות.

  • 5)

    בעזרת מוט בלנדר, או בלנדר רגיל, נטחן את הירקות (עם המים!) היטב עד שנקבל מרקם חלק ואחיד.

הערות להגשה

  • אם אתם מעוניינים במתכון חלבי, ניתן להוסיף כ-50 גרם חמאה בתחילת הבישול.
  • להגשה: פזרו מעל המרק גרעיני דלעת, קרוטונים או עירית קצוצה. ניתן להגיש עם כף שמנת חמוצה גם כן.

Nutrition

קלוריות67.4
שומנים0.6g
פחמימות13.8g
חלבונים1.5g

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא