דג בורי על האש מתכון קל להכנה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לדג בורי על האש

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות:

בורי שלם על האש הוא אחד הארוחות שאני הכי אוהבת להכין כשבא לי "להשקיע" כי הרי אין פה באמת השקעה ובסך הכל תוך 20 דקות מוכנה לנו ארוחה מושקעת וטעימה אך עדין, היא נראת מושקעת ושונה מהאוכל שאנחנו בדרך כלל מכינים. יתרון נוסף למנת דג שלם הוא משמש כארוחה שלמה ולא תמיד חייב להכין תוספת ליד, בכמה דקות עבודה אתם תהנו מארוחה מזינה, משביעה וטעימה. כמובן שאפשר להגיש אותו ליד סלט טרי או תוספת אחרת אבל זה ממש לא חובה כי הדגים האלו בדרך כלל מאוד בשרניים.

כמובן שאת המתכון הזה ניתן לעשות עם כל דג שאתם רוצים – לברק, דניס, לוקוס וכו', והוא תמיד יוצא טעים.

וטיפ קטן, תשטפו כמה תפוחי אדמה ותעטפו אותם בנייר כסף, תניחו אותם על הגריל איך שאתם מדליקים אותו ועד שהדג יהיה מוכן גם הם יהיו מוכנים וטעימים בדיוק כמו במדורות.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות

מצרכים

  • יחידה דג בורי
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ענף טימין
  • ענף רוזמרין
  • 0.5 יחידה לימון
  • נייר כסף

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בלהדליק את המנגל. ניתן להשתמש במנגל גז או גחלים.

  • 2)

    נקח את הדג וננקה אותו מתחת למים זורמים, במידה והוא לא חתוך מספיק בבטן נגדיל את החתך.

  • 3)

    נייבש את הדג, נפרוס חתיכה גדולה של נייר כסף שתספיק לעטיפת הדג ונניח בה נייר כסף ואת הדג.

    הידעתם? נייר כסף שבא במגע עם חום משחרר חומרים רעילים, לכן תמיד כדאי לשים נייר אפיה כחוצץ עם האוכל שלנו.

  • 4)

    נמרח את השמן זית יחד עם המלח והפלפל על הדג ונעשה אותו היטב.

  • 5)

    את הלימון נחתוך לפרוסות ונפזר בבטן הדג ומחוצה לו.

  • 6)

    ננקה את הרוזמרין והטימין ונכניס חלק לבטן הדג וחלק נפזר בחוץ.

  • 7)

    נעטוף את הדג היטב בנייר הכסף, נסגור את הקצוות בצורת סוכריה ונניח על הרשת של המנגל

  • 8)

    נבשל כל צד למשך כ-6 דקות מכל צד, אם אתם אוהבים את הדג יותר מבושל תוסיפו בישול של עוד דקה וחצי מכל צד.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא