מתכון לפרגיות בתנור הכי טעימות שאכלתם!

אוכל ביתי בקלות
פרגית מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 55 דקות

כמות מנות:

פרגיות בתנור הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול ולהכין, כמובן שבתנאי שהפרגיות מגיעות נקיות ובלי הרבה לכלוך, אחרת אני יכולה להשתגע.

המתכון שלפניכם הוא סופר פשוט להכנה, וכדי לעשות אותו אפילו יותר פשוט, אני ממליצה לכם להכין את הרוטב בתבנית התנור שלכם, ולערבב של הפרגיות, פחות כלים פחות דאגות 😉

אז יאללה, בואו נתחיל להכין את המתכון לפרגיות בתנור הכי טעימות שאכלתם

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 55 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 10 דקות

מצרים

  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 8 יחידות סטייק פרגית
  • 3 כפות שמן זית
  • 7 כפות טריאקי
  • 7 כפות סילאן, או דבש
  • כפית פפריקה מתוקה, או חריפה למי שאוהב חריף
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    ננקה את הפרגיות מלכלוך, נשטוף ונעביר לקערה.

  • 2)

    נקלף ונקצוץ את הבצל והשום.

  • 3)

    נשפוך את כל המרכיבים לקערה עם הפרגיות ונערבב היטב

  • 4)

    נכסה בניילון נצמד או מגבת ונכניס למקרר למשך שעה, אם אין לכם זמן או שאתם ממש רעבים אפשר לדלג על השלב הזה.

  • 5)

    נדליק את התנור על 200 מעלות טורבו.

  • 6)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפייה ונניח עליה את הפרגיות עם הבצל, נפזר שומשום מעל בנדיבות.

  • 7)

    נכסה את התבנית עם נייר אפיה נוסף מלמעלה ונייר כסף, ונאפה למשך 40 דקוות.

  • 8)

    נוריד את הכיסוי ונאפה למשך 10-15 דקות נוספות כדי שיקבל צבע יפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא