מתכון לפרגית ברוטב במחבת – הכי טעים שתאכלו!

אוכל ביתי בקלות
פרגיות ברוטב

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 3

היום אשתף איתכם את המתכון לפרגית ברוטב הכי טעים שתאכלו, בהתחייבות שלי 🙂

את המתכון הזה אמא שלי מכינה עוד מאז שאני ילדה ותמיד הוא נזלל בהנאה רבה – על ידי גדולים וקטנים כאחד. המתכון קל מאוד להכנה, במינימום מאמץ וכלים ובתכלס גם בזמן עבודה די מינימלי. כל מה שצריך זה לזרוק את הפרגיות הנקיות במחבת עם הרוטב ולתת לגז לעשות את שלו 😉

אני ממליצה לכם להגיש את הפרגיות האלו לצד אורז לבן (או מעל האורז) עם בצל ירוק חתוך גס לטעם מרענן, מתכון מושלם לארוחת צהרים זריזה או ארוחת ערב משפחתית.

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לפרגיות ברוטב מושלמות!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: 3

מתכון לפרגית ברוטב קל להכנה שתמיד יוצא טעים

מצרכים

  • 3 יחידות בצל גדול
  • 8 יחידות סטייק פרגית
  • 0.5 כוס שמן זית
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1/3 כוס רוטב סויה בהירה
  • 1/3 כוס רוטב טריאקי
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 1 כף סילאן
  • 1/3 כוס סילאן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פילדלפיה
  • 1.5 כפיות מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 1 חופן שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת המרינדה – נקח קערה ונערבב בה את כל המצרכים חוץ מהבצל, כף טריאקי וכף סילאן.

  • 2)

    לאחר שהמרינדה מוכנה נבדוק שהפרגיות שלנו נקיות ונערבב אותם במרינדה – נכניס למקרר למשך לפחות שעה (כמה שיותר יותר טוב ככה זה סופג טעמים).

  • 3)

    ביינתים נקלף ונחתוך את הבצל לרצועות.

  • 4)

    אחרי שעבר מספיק זמן בו הפרגיות הושרו במרינדה נקח מחבת רחבה וכמוקה יחסית ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף כף טריאקי וכף סילאן ונבשל למשך 2 דקות.

  • 5)

    נקח את קערת הפרגיות שלנו ונשפוך אותה יחד עם כל הרוטב למחבת, נכסה במכסה ונבשל על אש מנוכה למשך כ-20 דקות.

  • 6)

    לאחר 20 דקות נפתח את המכסה ונבשל למשך כ-7 דקות עד להסמכת הרוטב.

  • 7)

    לאחר מכן נפזר חופן שומשום ונגיש. זהו! יש לכם פרגית ברוטב בטעם מושלם!

למתכון הקודם למתכון הבא