מתכון לעוגת תפוזים גבוהה משגעת – ללא הפרדת ביצים

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת תפוזים גבוהה משגעת - ללא הפרדת ביצים

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 1 שעה

כמות מנות: תבנית אנג'ל / סיר הפלא

אני ועוגות תפוזים זה סיפור אהבה, בכל פעם כשבא לי משהו מתוק ואין לי הרבה זמן להכין, אני ניגשת למתכון הזה, ובכל פעם מחדש מדובר בסיפור הצלחה שמחוסל תוך מספר דקות בודדות. את העוגה הזו אני אפילו לא זוכרת מאיפה הבאתי וממי קיבלתי את המתכון, אך את המתכון של עוגת התפוזים הזו אני זוכרת בעל פה מרוב שהכנתי אותה הרבה פעמים, ואיזה כיף שעכשיו יש לי מקום שאני יכולה לכתוב בו את המתכון ולספר עליו.

שימו לב, הסוד שיעניק לכם את עוגת התפוזים האוורירית והמושלמת ביותר היה הקצפה ממושכת של הביצים עם הסוכר, אל תוותרו על השלב הזה ואל תנסו לקצר את הזמנים שלו.

אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת תפוז אוורירית מושלמת.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל זמן: 1 שעה 15 דקות
  • כמות מנות: תבנית אנג'ל / סיר הפלא

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 300 גרם סוכר, (כוס וחצי)
  • 525 גרם קמח תופח, (3 ו-3/4 כוסות) או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
  • 360 מ"ל שמן, (כוס וחצי)
  • 450 מ"ל מיץ תפוזים, (1 ו-3/4 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור ל- 170 מעלות, חום עליון תחתון

  • 2)

    בקערת המיקסר, נקציף את הביצים והסוכר במשך 7 דקות על מהירות גבוהה, אנחנו רוצים שתצא לנו תערובת תפוחה ובהירה מאוד, זה מה שיבטיח עוגה אוורירית ורכה.

  • 3)

    לאחר 7 דקות, ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הקמח התופח (המנופה), מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, תוך כדי שהמיקסר פועל עד שנקבל תערובת חלקה ללא גושים בכלל.

  • 4)

    נעביר את התערובת לתבנית משומנת ונכניס לתנור למשך שעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

  • 5)

    לאחר שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, אם אתם משתמשים בתבנית אנג'ל תהפכו אותה עם קרש חיתוך או צלחת עד שהיא תתקרר, אם אתם משתמשים בתבנית אחרת, פשוט תניחו אותה להתקרר לפני שאתם מחלצים את העוגה מהתבנית

  • 6)

    לאחר שחילצתם את העוגה מהתבנית, פזרו אבקת סוכר מלמעלה לקישוט

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא