עוגת שמרים זה בית, בית חם ואוהב, מתוק ומנחם – בדיוק כמו העוגה עצמה.
המתכון שלפניכם הוא מתכון שהולך איתי שנים והוא תמיד מצליח ויוצא טעים גם אחרי יומיים שלושה, ולא כמו שאר העוגות, שאחרי יומיים שלושה כבר נהיות קשות ולא אכילות.
אני הכי אוהבת עוגת שמרים עם שוקולד, כי אין כמו שוקולד! אך תמיד אפשר להחליף את הממרח שוקולד בקינמון או בממרח פיסטוק טעים. ואם אתם מעדיפים את עוגת השמרים שלכם בטעם קינמוני, אל דאגה, צירפתי לכם את המתכון לממרח הקינמון של אמא שלי בהמשך המדריך.
הסוד לעוגת שמרים מוצלחת
הסוד לעוגת שמרים טעימה, הוא תהליך הכנת הבצק, ככל שנראה לבצק יותר אהבה, ככה הוא יצא רך, אוורירי וטעים. כדי להבטיח את זה, יש כמה דברים שחשוב לזכור:
- ראשית, אל תפסיקו את עבודת המיקסר או הלישה כשמתקבל בצק אחיד, צריך להפסיק את החלק של הלישה רק אחרי שמונה דקות לפחות וכאשר מתפתחת רשת גלוטן חזקה. כדי לבדוק אם התפתחה רשת גלוטן מספיק חזקה, ניקח חתיכה מבצק ונמתח אותה עד שהבצק יהיה דק מאוד, כמעט שקוף, אם הבצק לא נקרע – הרשת גלוטן חזקה ואפשר להפסיק את פעולת הלישה.
- אם אנחנו לשים את הבצק במיקסר, בסיום הפעולה, תנו לבצק קצת אהבה בלישה עם הידיים, לישה כזו תבטיח שהבצק ורשת הגלוטן תהיה באמת אחידה וטובה.
- אם הבצק שמרים יוצא קצת דביק, זה בסדר, וזה נכון לכל מתכון שעושים! במהלך ההתפחה הקמח ממשיך לספוח אליו נוזלים, אם הבצק שלנו מעט דביק זה אומר שיש בו נוזלים "מיותרים", אך למעשה במהלך ההתפחה הקמח יספח את אותם נוזלים, והבצק יהיה פחות דביק ומנגד הבצק לא יהפוך לקשה מדי (וכתוצאה מזה גם קשה לאחר האפייה)
- אז מתי כן מוסיפים קמח לבצק שמרים? רק במצב בו לאחר הלישה בצק השמרים שלכם עדין לא יציב, נוסיף מעט קמח.
- משפר אפייה– בחנויות האפייה המתמחות, קיים מוצר שנקרא משפר אפייה, תפקידו בעצם הוא להבטיח שהבצק שאנחנו עושים יהיה עמיד לאורך זמן ממושך, זה ממש לא חובה, אך למי שרוצה להכין בצק סופר מקצועי, אפשר להוסיף אותו למתכון. (אני לא מוסיפה בדרך כלל והעוגה שלי עדין יוצאת רכה וטעימה)
איך מכינים עוגת שמרים עם קינמון?
כדי להכין עוגת שמרים עם קינמון, אתם יכולים להכין את המתכון של בצק השמרים שבהמשך המדריך, ולהכין את הממרח שלפניכם רגע לפני שהבצק מסיים את ההתפחה שלו:
מתכון לממרח קינמון לעוגת שמרים –
מצרכים
- כוס דחוסה סוכר חום כהה
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- 5 כפיות קינמון
אופן ההכנה
- נחמם את החמאה כעשרים שניות במיקרו, רק עד שתהפוך לנוזל.
- נוסיף את הסוכר החום והקינמון ונערבב היטב.
את הממרח שהתקבל נמרח על הבצק שלנו, במקום השוקולד שמופיע במתכון בהמשך.
איך שומרים על עוגת השמרים שלנו עסיסית גם אחרי כמה ימים?
ברור לי שאחת השאלות המרכזיות ביותר היא איך נוכל לשמור על עוגת המשרים שלנו טרייה ורכה גם אחרי מספר ימים. זו שאלה מצוינת ובמיוחד בשביל זה אספתי לכם כמה טיפים, שנכונים לכל מתכון של בצק שמרים שאתם עושים:
- מיד שהעוגה יוצאת מהתנור, תעטפו אותה בניילון נצמד, ככה האדים של העוגה לא יברחו והעוגה תישאר רכה ולא תתקשה
- אל תוותרו על הסירופ סוכר, הוא יוצר מן "שכבת הגנה" והופך את החלק העליון של העוגה לקראנצ'י מצד אחד ואת שאר העוגה לרכה ומתקתקה.
- איחסון עוגה שמרים – את העוגה המוכנה תשמרו בכלי אטום, במקום חשוך שלא חשוף לשמש ישירה, בדיוק כמו לחם שקונים במכולת, בצק השמרים שלנו לא אוהב שמש ישירה והיא עלולה לפגוע באיכות העוגה.
- הקפדתם על כל הכללים והעוגה עדין התקשתה? חצי דקה במיקרו והעוגה כמו חדשה!
וזהו, אחרי שעברנו על כל הכללים שמבטיחים לנו עוגת שמרים רכה ומוצלחת, הגיע הזמן לעבור למתכון עצמו.