מתכון לעוגת מייפל פרווה של בית

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת מייפל

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

עוגת מייפל היא אחד העוגות האהובות עליי, יש בה כל מה שצריך להיות בעוגה, היא מתוקה אבל לא מדיי, קל להכין אותה ולא משתמשים בהרבה כלים והכי חשוב, הריח שהיא עושה בבית כשהיא מתבשלת בתנור מחמם את הלבבות של כל מי שבבית.

המתכון שלפינכם, הולך איתי כבר שנים, כשבאים אורחים ביום שבת, כשהולכים למישהו ולא רוצים להגיע בידיים ריקות או סתם שבא לי להכין עוגה טעימה למהלך השבוע.

אז יאללה בואו נכין עוגת מייפל פרווה הכי רכה ואוורירית שתאכלו

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • כוס סוכר וניל
  • כוס מיץ תפוזים, או קצפת צמחית
  • כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 0.5 כפית קינמון
  • 2 חופן אגוזי מלך
  • חופן פקאנים
  • סירופ מיפל

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל-170 מעלות, למעלה למטה.

  • 2)

    בקערה נקציף את הביצים כחצי דקה, נוסיף את הסוכרים בהדרגה ולאחר מכן את מיץ התפוזים ונמשיך להקציף במהירות נמוכה.

  • 3)

    נוסיף בהדרגה את השמן והקמח ונערבב היטב עד שנקבל בלילה אחידה.

  • 4)

    נעביר את המלית ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות – למלא עד לחצי מגובה התבנית-זה תופח באפיה.

  • 5)

    נקצוץ את האגוזים ונפזר אותם יחד עם פקאן וקינמון.

    אני ממליצה לכם לערבב את הפקאן ואגוזי המלך עם מעט קמח, הקמח ימנע מהם לשקוע באפייה

  • 6)

    נכניס את התבניות לתנור לאפיה של בין חצי שעה ל-40 דקות, נבדוק אם העוגה מוכנה ע" נעיצת קיסם בעוגה, אם הוא יוצא יבש אז היא מוכנה.

  • 7)

    נוציא מהתנור ומיד נשפוך בנדיבות סירופ מייפל על העוגה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא