מתכון לצלי כתף ממכר עם חרדל ודבש!

אוכל ביתי בקלות
צלי כתף מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 8 שעות

כמות מנות: 6-7

צלי כתף זה מרכיב טריקי, מצד אחת הוא דיי יקר (בקלות עובר את המאה ש"ח לחתיכה) ומצד שני, קל מאוד להרוס אותו ולייבש את הבשר. הרבה חברות מספרות לי שאין נמנעות מלהכין אותו כי הן מפחדות להוציא סכום כזה על מאכל שלא יצא טעים, אבל לא עוד, בדיוק בגלל החשש הזה התיישבתי לכתוב את המתכון הזה באתר, הוא קל להכנה, טעים בטירוף והכי חשוב – אף פעם לא יוצא יבש.

תשמעו, למרות שיש פה 7 שעות בישול לפחות, מבחינת זמן העבודה שלכם, מדובר על 10 דקות בקושי, זה המתכון הכי שגר ושכח שיש, לעסות את הבשר עם הרוטב ולזרוק לתנור, התנור כבר יעשה את השאר.

מתכון שמתאים במיוחד לחגים ולימים שמארחים אורחים חשוב, תודו לי אחר כך. קדימה, בואו נכין ביחד מתכון לצלי כתף ממכר עם חרדל ודבש.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 8 שעות
  • סך הכל זמן: 8 שעות 30 דקות
  • כמות מנות: 6-7

מצרכים

  • נתח צלי כתף(2 קילו), מס 5
  • 2 כפיות מלח
  • 10 שיני שום
  • 4 כפות דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 5 ענפי טימין

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערה נערבב שמן זית, פלפל שחור, חרדל ומלח.

  • 2)

    נקלף את שיני השום ונוסיף לקערה יחד עם טימון ורוזמרין.

  • 3)

    בתבנית אפייה נניח את הבשר, נשפוך את הרוטב ונעסה היטב מכל הצדדים.

  • 4)

    נעטוף את התבנית בנייר כסף ונכניס למקרר ל2-3 שעות.

  • 5)

    נחמם את התנור ל- 250 מעלות, נוריד את הכיסוי ונאפה למשך 15 דקות. חשוב להפוך את הבשר כל כמה דקות כדי שיקבל השחמה מכל הצדדים.

  • 6)

    נוציא את התבנית, נכסה אותה בנייר אפיה ונייר כסף ונכניס לתנור ל 7-8 שעות על 140 מעלות.

  • 7)

    לאחר הבישול נמתין מעט שהבשר יתקרר ונחתוך לפרוסות בעובי שאנחנו אוהבים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא