מתכון לסלט מלפפונים אסיאתי

אוכל ביתי בקלות
סלט מלפפונים אסיאתי

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 4

אם אתם מחפשים סלט שיפיל את האורחים שלכם מהרגליים ויגרום להם לדבר עליו כל הערב, סלט מלפפונים תאילנדי חריף הוא בדיוק זה. הסלט הזה כל כך פשוט להכנה, שייקח לכם 10 דקות גג, אבל הוא מביא איתו טעמים מרעננים וחריפים שישדרגו כל ארוחה. אני אוהבת מתכונים כאלה – קלים להכנה ומרשימים בטירוף! טוב אתם כבר מכירים אותי, אלופת המתכונים הקלים להכנה 🤗

הסלט הזה תמיד מחזיר אותי לחופשה בתאילנד – מדינה שאני כל כך מתגעגעת אליה. הטעמים המיוחדים, התיבול המדויק, החריפות הזו שמשתלבת עם הרעננות של המלפפונים – כל אלה יחד יוצרים סלט שתמיד כיף להגיש ליד מנות כמו מוקפצים או ארוחות כבדות יותר, שבהן צריך איזון של משהו קליל ומרענן.

איך לשדרג את הסלט?

למרות שהסלט מושלם כמו שהוא, יש כמה דרכים לשדרג אותו אפילו יותר. אפשר להוסיף חופן של אגוזי קשיו קלויים מעל לתוספת קראנצ'ית, או קצת שומשום קלוי בשביל מרקם וטעם נוספים. ואם אתם אוהבים את הסלט שלכם קצת פחות חריף, פשוט תקטינו את כמות הצ'ילי או תשתמשו בצ'ילי מתוק. כך או כך, הסלט הזה תמיד יפתיע ויהיה טעים בטירוף!

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו נכין יחד את סלט המלפפונים האסיאתי הכי טעים שתאכלו 😊

מומלץ, מומלץ, מומלץ!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 10 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 5 מלפפונים
  • 1 פלפל צ’ילי אדום קטן
  • 2 ס"מ שורש ג’ינג’ר

לרוטב

  • 6 כפות רוטב סויה
  • 6 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 כפית שמן שומשום
  • חופן שומשום לבן ושחור
  • שן שום כתושה

אופן ההכנה

  • 1)

    באמצעות קולפן "נקלף" שכבות של המלפפון לאורכו, כדי לקבל את הצורה של המלפפונים שבתמונה ( אם אתם מסתבכים אפשר פשוט לפרוס אותו דק באמצעות סכין)

  • 2)

    נקצוץ היטב את הצ'ילי ושורש הג'ינג'ר שלנו

  • 3)

    נכין את הרוטב: בקערית קטנה נערבב את כל רכיבי הרוטב יחד.

  • 4)

    משפוך את הרוטב על המלפפונים שלנו ונערבב היטב, מומלץ לטעום לפני ההגשה לתיקון הטעמים

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא