מתכון לקרפ צרפתי שאי אפשר להפסיק לאכול

אוכל ביתי בקלות
מתכון לקרפ צרפתי

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 6-8 קרפים בינוניים

כשהייתי קטנה קרפ צרפתי נוטף שוקולד היה נראה לי ארוחת ער לגיטימית, אני ואחיותיי היינו מכינות לפחות פעם בשבועיים ערמת קרפים מרשימה ויושבות בהנאה לאכול אותם, אחד אחרי השני, בלי להפסיק. היום רגשות האשם על כל הסוכר גברו ואני כבר לא אוכלת את זה פעם בשבועיים (מזל) אבל עדין, כשבא לי מאכל מנחם שמוכן מהר, המתכון של הקרפ שהכנו בילדותנו הוא המתכון שאני נגשת עליו, מתקבלת כמות של 8 קרפים בערך, תלוי בגודל המחבת, דקים דקים וטעימים, כאלו שאי אפשר להפסיק לאכול.

את הקרפ הצרפתי אני אוהבת למלא בממרח שוקולד וזהו, אך לפעמים כשממש בא לי להרשים אני פורסת כמה בננות ותותים, מוסיפה סוכריות צבעוניות או קוצצת מקופלת.

מה שטוב במתכון לקרפ הזה הוא שהוא בלי סוכר אז הקרפ עצמו לא יוצא מתוק בכלל, ואז בשילוב עם התוספות המתוקות מתקבלת טעם מאוזן (יחסית, זה תלוי במה שמים).

איך אפשר לשדרג את הכנת הקרפ?

אם יש לכם זמן ואתם לא ממהרים, אני ממש ממליצה לכם לתת לבלילה של הקרפ לשבת במקרר חצי שעה, אני לא יודעת להסביר את התהליך הכימי שקורה שם, אבל הטעם מתקבל עשיר יותר והצבע של הקרפ בהיר יותר, ממש ממש כמו בגלידריות.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 6-8 קרפים בינוניים

מצרכים

  • 2.5 כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 3 כוסות חלב, או 2 כוסות חלב וכוס שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • כף חמאה
  • ממרח שוקולד, למילוי, אפשר גם ריבת חלב, מייפל ועוד.

אופן ההכנה

  • 1)

    נערבב את כל המצרכים חוץ מהחמאה יחד בקערה עד שמתקבלת עיסה אחידה ללא גושים כלל, עדיף להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי הערבוב.

  • 2)

    נקח את המחבת הכי גדולה שלנו, נחמם אותה על הגז ונוסיף מעט חמאה, כך שכל המחבת תהייה משומנת.

  • 3)

    בעזרת מצקת ניצוק מהבלילה למחבת, שימו לב- תיצרו שכבה דקה שתכסה את כל המחבת.

  • 4)

    אחרי כחצי דקה כשנוצרות בועות הופכים את הקרפ, מניחים בצלחת וחוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.

    שימו לב שבין 2-3 קרפים נצטרך לשים עוד פעם חמאה, כדי שהקרפים לא ידבקו למחבת וייקרעו.

  • 5)

    נמרח על כל קרפ שוקולד נוטלה, אני אישית אוהבת לשים מלא ולהוסיף מעט בננות, אבל אתם יכולים לשים כל ממרח וכל תוספת שאתם אוהבים.

  • 6)

    נגלגל או נקפל את הקרפ, נעטוף בנייר ונאכל כשהקרפ עוד חם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא