צ'ילי קון קרנה – המתכון מנצח שלי

אוכל ביתי בקלות
מתכון לצ'ילי קון קרנה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 4

צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מקסיקני מסורתי שמכיל בשר טחון המבושל בפלפלים עם שעועית ועגבניות. נהוג לאכול אותו עם אורז לבן ו/או טורטיות לצד גוגוואקמולי או סלסלת עגבניות פיקנטית. 

הסיפור של הצ'ילי קון קרנה הוא קצת מיוחד, למרות שהמאכל הוא נחשב למאכל מקסיקני קלאסי, שפותח במקסיקו, העולים הרבים שהגיעו לטקסס ממקסיקו ייבאו אותו איתם לטקסס, המקומיים שכל כך התלהבו מהנזיד המשונה הזה הפכו אותו מהר מאוד למאכל הלאומי של טקסס ומאז הוא מוגש במסעדות רבות בטקסס וארה"ב כולה.

ומה הקשר שלי למאכל הזה? לצערי עדין לא הגעתי למקסיקו (או לטקסס 😉) אך לפני ארבע שנים, הלכתי לסדנת בישול מקסיקנית ושם למדנו להכין את הצ'ילי קון קרנה, המנה הזו היתה לי טעימה בטרוף והיה לי ברור שאני הולכת להכין אותה גם בבית, אך כל פעם שניסיתי לשחזר את המתכון מהסדנא יצא לי לא מדויק, והיא חסר לי משהו. אחרי שהשוואתי עשרות מתכונים באינטרנט, שחקתי עם הכמויות והמידות והגעתי למתכון שלפניכם, היה לי חשוב ליצור מתכון לצ'ילי קון קרנה שהוא קל להכנה ולא דורש פעולות מסובכות ומצד שני יהיה צמוד למקור, אז אחרי שאתם מסיימים להכין, אל תשכחו לחזור לעדכן אותי אם עמדתי במשימה.

יאללה, בואו נכין יחד צ'ילי קון קרנה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 עגבניות
  • 0.5 פלפל אדום חריף
  • 5 שיני שום
  • שעועית אדומה ברוטב עגבניות משימורים, או לבנה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית מלח
  • כף פפריקה מתוקה, או מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • 1)

    אני אוהבת להתחיל בהכנות, שזה אומר שנחתוך לקוביות את הבצל, הפלפל והעגבניות ואת הפטרוזיליה נקצוץ.

  • 2)

    במחבת רחבה נחמם שמן זית ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום, הפלפל החריף והתבלינים ונערבב למשך דקה – שתיים.

  • 3)

    נוסיף את הבשר ונערבב היטב, עד שהבשר יהיה מפורק לחלוטין ללא גושים

  • 4)

    כשהבשר משנה את הצבע נוסיף את רסק העגבניות ואת קופסת השעועית הלבנה (אין צורך לסנן אותה, הרוטב שלה מוסיף המון טעם לתבשיל)

  • 5)

    נבשל עוד עשר דקות תוך ערבוב קבוע ונטעם לתיקון התבלינים. נפזר את הפטרוזיליה ונגיש.

    אם אתם לא ממהרים, אני ממליצה לכם להכניס את הסיר ל-15 דקות לתנור על 180 מעלות כדי שהוא יקבל השחמה יפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא