צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מקסיקני מסורתי שמכיל בשר טחון המבושל בפלפלים עם שעועית ועגבניות. נהוג לאכול אותו עם אורז לבן ו/או טורטיות לצד גוגוואקמולי או סלסלת עגבניות פיקנטית.
הסיפור של הצ'ילי קון קרנה הוא קצת מיוחד, למרות שהמאכל הוא נחשב למאכל מקסיקני קלאסי, שפותח במקסיקו, העולים הרבים שהגיעו לטקסס ממקסיקו ייבאו אותו איתם לטקסס, המקומיים שכל כך התלהבו מהנזיד המשונה הזה הפכו אותו מהר מאוד למאכל הלאומי של טקסס ומאז הוא מוגש במסעדות רבות בטקסס וארה"ב כולה.
ומה הקשר שלי למאכל הזה? לצערי עדין לא הגעתי למקסיקו (או לטקסס 😉) אך לפני ארבע שנים, הלכתי לסדנת בישול מקסיקנית ושם למדנו להכין את הצ'ילי קון קרנה, המנה הזו היתה לי טעימה בטרוף והיה לי ברור שאני הולכת להכין אותה גם בבית, אך כל פעם שניסיתי לשחזר את המתכון מהסדנא יצא לי לא מדויק, והיא חסר לי משהו. אחרי שהשוואתי עשרות מתכונים באינטרנט, שחקתי עם הכמויות והמידות והגעתי למתכון שלפניכם, היה לי חשוב ליצור מתכון לצ'ילי קון קרנה שהוא קל להכנה ולא דורש פעולות מסובכות ומצד שני יהיה צמוד למקור, אז אחרי שאתם מסיימים להכין, אל תשכחו לחזור לעדכן אותי אם עמדתי במשימה.
יאללה, בואו נכין יחד צ'ילי קון קרנה!