שקשוקה הוא אחד המאכלים האהובים עליי – מנה חמה, מנחמת ומלאה בטעמים שעושה טוב ללב ולבטן. היא תמיד מוכן מהר, משביעה, וחוץ מזה, זו דרך מצוינת להיפטר מהעגבניות העייפות שמחכות לנו במקרר, במיוחד כשלא רוצים לזרוק אותן. כשהן מתבשלות עם מעט שום ופלפלים, הן הופכות לרוטב סמיך ועשיר שגורם לכל הבית להריח כמו בוקר של שבת.
המתכון שלפניכם הוא אחד כזה שהולך איתי כבר שנים רבות. אני אפילו לא זוכרת איך הוא הגיע לידיי – אולי מאמא, אולי מחברה או מספר בישול ישן. אבל מה שבטוח, הוא תמיד מצליח להוציא חיוך ממי שיושב לשולחן. מדיי ערב (או בוקר) שאני רוצה להכין משהו קליל ומבלי ללכלך הרבה כלים – אני מכינה אותו, והתוצאה תמיד משמחת. אין משהו שמשתווה לביס של שקשוקה חמה עם לחם טרי שמנקים איתו את הצלחת.
ושלא תטעו – קל מאוד לשדרג את המתכון הבסיסי הזה ולהפוך אותו למשהו חגיגי ומיוחד, כזה שמתאים גם לארוחת בוקר מפנקת לאורחים. כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף בסיום הבישול מעט ירק טרי כמו פטרוזיליה או בזיליקום, וגם גבינה קשה שאתם אוהבים. פרמז'ן יוסיף טעם מלוח ועשיר, ובולגרית תיתן את הטוויסט הקליל והמוכר. אפילו מעט ריקוטה או גבינת פטה יכולים לעבוד מצוין ולתת לשקשוקה טעם ייחודי וקרמי.
באיזה עגבניות להשתמש כשמכינים שקשוקה?
מומלץ להשתמש בעגבניות טריות ורכות, כי הן עסיסיות במיוחד והטעם הטבעי שלהן הופך את הרוטב למשהו מיוחד. אין דבר יותר טוב מרוטב שקשוקה שנוזל ועטוף בטעם העגבניות הטריות. אבל אל דאגה, אם אין לכם עגבניות טריות בבית – גם עגבניות רגילות יעשו את העבודה.
ואם פתאום נגמרו לכם העגבניות או שהן לא מספיק בשלות, תמיד אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים. נכון, זה אולי לא הכי אידיאלי, אבל כיום אפשר למצוא מוצרים מצוינים, איכותיים ובריאים יחסית. כשאין זמן או מספיק עגבניות בבית, זה פתרון מצוין שמספק טעם נהדר.
אז קדימה, בואו נכין ביחד מתכון לשקשוקה חמה וטעימה, שתמיד מצליחה לחמם את הלב. ואל תשכחו לחזור לספר לי איך יצא – אני בטוחה שכולם יתלהבו! 😊